Rosé cocktail met granaatappelsap en frambozen

Rosé cocktail met granaatappelsap en frambozen

Dit is echt zo lekker! Een cocktail van rosé met frambozensiroop, granaatappelsap en verse frambozen! Ik denk dat dit mijn nieuwe zomerdrankje wordt! 😋 Ik ben niet zo’n cocktaildrinker, met uitzondering van een dry martini, maar wel echt een wijnliefhebber dus deze is voor mij echt perfect! En nog lekker licht ook omdat er verder geen sterke drank wordt gebruikt.

Rosé

Ik ben echt een enorme liefhebber van rosé, vooral in de zomer en dan het liefst ijskoud. En voor mij geldt: hoe lichter van kleur, hoe lekkerder ik ‘m vind. Vooral rosé uit de Franse Provençe en de Italiaanse Pinot Grigio Blush. En ik drink nooit zoete wijn en dat zou ik voor deze cocktail ook niet gebruiken want anders wordt ‘ie denk ik mierzoet. Tenzij je daarvan houdt 😉 Van de totale hoeveelheid wijn die er wereldwijd wordt geproduceerd, is de hoeveelheid rosé overigens nog geen 10 procent. Rosé wordt geproduceerd met blauwe druiven, soms in combinatie met witte, en door een korte tijd de schillen van de blauwe druiven mee te laten gisten. Hoe langer men die schillen in het sap laat, hoe donkerder de kleur van de wijn. Het is overigens in veel landen verboden om rosé te maken door rode en witte wijn te mengen. Dit geeft wellicht de kleur van rosé, maar niet de fruitige frisheid die zo kenmerkend is voor roséwijn. Binnen de Europese Unie mag alleen in de Champagnestreek rode wijn met witte wijn gemengd worden om er een roséchampagne van te maken. Meer over rosé lees je hier.

Ingrediënten

  • Per glas:
  • 120 ml gekoelde rosé (mag ook met bubbels)
  • 30 ml gekoeld granaatappelsap
  • 20 ml frambozensiroop
  • Frambozen
  • Muntblaadjes
  • IJsblokjes

Aan de slag!

  1. Doe de siroop in een glas en draai rondom zodat de gehele binnenkant met een laagje bedekt is. Vul direct aan met ijs en granaatappelsap en vul het glas af met rosé.
  2. Garneer de cocktail met frambozen en een blaadje munt.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*