Roseval frites met Parmezaanse kaas (uit de oven)

Roseval frites met Parmezaanse kaas (uit de oven)

Cheat meal! Tenminste, op de dag van dit schrijven terwijl ik al weken heel erg op de calorieën let. En als je alleen deze frietjes eet, dan valt het met de calorieën eigenlijk ook wel weer mee (nog geen 300). Door ze in de oven te roosteren met slechts een klein beetje olie, is nog altijd minder vet dan ze te laten zwemmen in een frituurpan vol met olie of vet. En het vet in de Parmezaanse kaas loopt eruit en blijft achter op het bakpapier. Los van dit al is het gewoon hééééél erg lekker! En de schil laat je lekker zitten voor de vezels.

Ingrediënten

  • 800 gr roseval aardappels met schil
  • 3 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl knoflookolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Benodigdheden: schaal, bakplaat, bakpapier

Aan de slag!

  1. Boen de aardappels schoon onder koud stromend water.
  2. Snijd ze vervolgens in plakjes van 1 cm en die weer in reepjes van 1 cm.
  3. Spoel af en laat drogen op een schone theedoek.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Meng in een kom de olijfolie met de knoflookolie, 2 el Parmezaanse kaas en paprikapoeder. Voeg de frietjes toe en schep het geheel goed om.
  6. Verdeel de frietjes over de bakplaat zonder dat ze elkaar raken en maal er zeezout en zwarte peper over.
  7. Bak ze 20 minuten in het midden van de oven knapperig en gaar. Halverwege een keer omscheppen.
  8. Zet de oven uit, strooi de laatste eetlepel Parmezaan over de frites en laat dit nog een minuut smelten met de ovendeur dicht.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*