Salade met biefstuk en blauwe kaas (Keto)

Salade met biefstuk en blauwe kaas (Keto)

Als je deze salade met biefstuk en blauwe kaas ziet, zou je denken dat het een maaltijdsalade is voor in de avond maar het was een Keto lunch voor mijn lief. Hij wordt zeer goed verzorgd als hij bij mij is 😉 Maar als je niet zo’n grote eter bent, is dit ook echt goed als maaltijdsalade. Wat betreft de blauwe kaas heb ik Danablu gebruikt, uiteraard is een andere soort ook mogelijk. Bijvoorbeeld gorgonzola dolce als je het liever wat minder scherp hebt. Hou je niet van blauwschimmelkaas, kies dan voor een andere kaassoort met wat pit.

Biefstuk bakken

Zoals je op de foto ziet, houden mijn lief en ik van bleu tot saignant als het om biefstuk gaat, een beetje zoals tataki in de Japanse keuken. Maar de cuisson van de biefstuk is uiteraard naar eigen wens. Afhankelijk van hoe dik de biefstuk is:

  • Bleu/rare/rauw maar net dichtgeschroeid: 1 tot 1,5 minuut per kant
  • Saignant/medium rare/’bloedend’ of rood: 1,5 tot 3 minuten per kant
  • A point/medium/rosé: 2,5 tot 4 minuten per kant
  • Bien cuit/well done/doorbakken: 4 tot 5 minuten per kant

Ingrediënten

  • 2 biefstukjes
  • 100 gr blauwe kaas
  • 200 gr sla naar wens
  • 125 gr cherrytomaatjes
  • 1 kleine rode ui of 2 sjalotjes
  • ¼ komkommer
  • 30 gr boter of ghee
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Voor de dressing:
  • 75 ml extra vergine olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 tl limoensap
  • ½ el honing
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: maatbaker of shaker, kom, koekenpan

Aan de slag

  1. Maak in een maatbeker of shaker de dressing en breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd de ui of sjalot in dunne halve ringen, halveer de tomaatjes en snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng in een kom met de sla en de dressing. Gebruik niet alle dressing in één keer maar kijk zelf wat nodig is. De salade moet niet ‘zwemmen’ in de dressing.
  3. Kruid de biefstuk met zout en peper. Verhit de boter of ghee in een koekenpan en bak de biefstuk naar gewenste cuisson (zie boven). Leg op een snijplank en laat even rusten. Snijd daarna in dunne plakjes tegen de draad in.
  4. Verdeel de salade over borden, daarover de biefstuk en tot slot verkruimelde blauwe kaas.

Meer Keto lunches:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*