Salade met courgette, rucola en feta

Salade met courgette, rucola en feta

Salades zijn voor mij toch altijd wel favoriet. Maaltijdsalades of als bijgerecht, ik hou er gewoon van. Dat heeft ook te maken met dat ik van koud (of lauwwarm) eten hou. Warme maaltijden laat ik meestal ook altijd een beetje afkoelen voordat ik ga eten. En als ik vlees over heb, vind ik dat echt zalig om later op de avond nog koud te eten. Aan deze salade heb ik als avondmaaltijd meer dan genoeg. Mis je toch iets van proteïnen, dan kun je dat uiteraard toevoegen. Stukjes gebakken kip, gerookte of gegrilde zalm, biefstukreepjes of een vegetarisch product, whatever you like!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 125 gr cherry- of snoeptomaatjes
  • 40 gr rucola
  • Handje basilicumblaadjes
  • 2 bos/lenteuitjes
  • 50 gr feta
  • 2 el pijnboompitjes
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 el citroensap
  • Snufje knoflookpoeder
  • Milde olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: mandoline of kaasschaaf, kleine koekenpan, grillpan, kommetje, schaal

Aan de slag!

  1. Schaaf de courgette in de lengte in dunnen repen van ca. 3 mm. Halveer de tomaatjes en snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Scheur de basilicumblaadjes of snijd ze in smalle reepjes door de blaadjes in de lengte op te rollen en dan te snijden.
  2. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes goudbruin.
  3. Verhit een grillpan. Bestrijk de repen courgette aan beide kanten licht met wat milde olijfolie en gril ze in porties ca. 2 minuten per kant tot ze mooie grillstrepen hebben. Bewaar ze tot gebruik tussen laagjes keukenpapier.
  4. Leg de tomaatjes met de snijkant in de grillpan en gril ze 2 tot 3 minuten.
  5. Klop in een kommetje een dressing van de extra vergine olijfolie met het citroensap en een snufje knoflookpoeder. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Meng in een schaal de rucola met de courgette, tomaatjes, basilicum, bosuitjes en de dressing. Verdeel over 2 borden, verbrokkel de feta erover en bestrooi met de pijnboompitjes. Maal er eventueel nog wat zout en peper over.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*