Salade met geitenkaas, champignons en avocado

Salade met geitenkaas, champignons en avocado

Weer een Keto friendly salade voor mijn lief wat ik heb meegegeven om op zijn werk als lunch te eten. Het ligt hier puur voor de foto op een bord, hij krijgt het gewoon mee in een Tupperware bakje met de dressing apart anders is de salade zo slap tegen de tijd dat hij het gaat eten 😉 Deze keer is de salade aangevuld met geitenkaas, gebakken champignons, avocado en noten.

Geitenkaas en noten

Voor deze salade heb ik geitenkaas gebruikt maar dat is omdat ik dat nog over had van een ander recept. Uiteraard kun je ook voor een andere zachte kaas kiezen. Feta of Turkse witte kaas is ook lekker of buffelmozzarella of een lekkere gorgonzola of andere blauwschimmelkaas. Of wat dacht je van romige burrata? Ook wat de noten betreft doe je wat je zelf het lekkerst vindt. Ik heb nu cashewnoten gebruikt omdat ik ook die nog in huis had. Eigenlijk had ik alles voor deze salade in huis behalve avocado en champignons.

[ingredients title=”Ingrediënten”]

  • 4 volle handjes gemengde sla
  • 50 gr zachte geitenkaas
  • 250 gr champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 banaansjalot
  • 1 avocado
  • Handje radijsjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • ¼ komkommer
  • Half handje noten naar wens
  • 2 el neutrale olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Voor de dressing:
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1½ el balsamicoazijn
  • 1 tl mosterd
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: koekenpan, maatbeker of shaker

[/ingredients]

[directions title=”Aan de slag!”]

  1. Snijd de champignons in plakjes, de sjalot in dunne halve ringen en snipper de knoflook.
  2. Verhit de neutrale olie op laag vuur in een koekenpan en fruit hierin de sjalot en knoflook met wat zout (zout voorkomt verbranden van knoflook) ca. 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Maak ondertussen de dressing in een maatbeker of shaker en snijd de avocado en komkommer in blokjes. Snijd of schaaf de radijsjes in plakjes en de bleekselderij in boogjes.
  4. Meng de sla met de avocado, radijs, bleekselderij en komkommer en verdeel over 2 borden. Verdeel daarover de champignons en verbrokkelde geitenkaas, besprenkel met de dressing en bestrooi tot slot met noten.

[/directions]

Meer Keto lunch:

Advertentie

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *