Salade met gerookte makreel en avocado (Keto)

Salade met gerookte makreel en avocado (Keto)

Eigenlijk stond deze salade met gerookte makreel en avocado op de planning als keto lunch voor mijn lief om mee te geven naar zijn werk. Maar ik had zoveel, dat ik mijn planning heb omgegooid en het voor mezelf ook als maaltijd op de planning heb gezet. Vind ik sowieso lekker want nu het weer warmer wordt, eet ik graag maaltijdsalades. Al heb ik deze website en ben ik dol op koken, ik ben geen grote eter en ook ik heb niet elke dag zin om uitgebreid te koken. Maaltijdsalades zijn dan een gezonde en fijne optie!

Gerookte makreel en avocado

Binnen het keto dieet mag je geen koolhydraten maar juist behoorlijk veel vet, 70 tot 80 procent. Maar het is natuurlijk ook weer niet de bedoeling dat je elke dag speklapjes gaat eten. Belangrijk is dat je goede, onverzadigde vetten binnenkrijgt en zowel makreel als avocado staan daar bol van. Meervoudige onverzadigde vetzuren hebben een positief effect op het cholesterolgehalte in je bloed en verlagen de kans op hart- en vaatziekten. Meer over goede en slechte vetten lees je hier.

Makreel is een vette vis en dat vet bestaat uit de zogenaamde Omega vetzuren, die weer een gunstig effect hebben op hart en bloedvaten. Verder bevat deze vis de vitamines A, B6, B12, C, D, E en K en mineralen als calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, natrium en selenium. Ook bevat de vis eiwit en de antioxidant co-enzym Q10. Door al deze eigenschappen heeft makreel verschillende gezondheidsvoordelen.

Over avocado valt heel veel te vertellen en dat heb ik al eens gedaan in deze blog.

Ingrediënten

  • 2 gerookte makreel filets
  • 1 avocado
  • 1 kleine rode ui
  • ¼ komkommer
  • Paar handjes (gemengde) sla
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • Voor de dressing:
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl stevia poeder
  • ½ tl citroensap
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: maatbeker of shaker, schaal

Aan de slag!

  1. Snijd de ui in dunne halve ringen, de komkommer in blokjes, de zongedroogde tomaatjes in reepjes en de avocado in plakjes.
  2. Meng ale ingrediënten voor de dressing in een maatbeker of shaker en breng op smaak met zout en peper.
  3. Meng in een schaal de sla met de komkommer, tomaatjes, ui en dressing.
  4. Verdeel de salade over 2 borden en daarover de avocado en in grove stukjes geplukte makreel. Maal er eventueel nog wat zout en peper over.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*