Salade met kipreepjes in citroen, mosterd en knoflook

Salade met kipreepjes in citroen, mosterd en knoflook

In de warmere tijd van het jaar eet ik altijd minstens één keer per week een maaltijdsalade. Nu het kouder is, is dat veel minder geworden maar dan ga ik het uiteindelijk ook weer missen. Dus vandaag weer eens een lekkere gemengde salade met appel, komkommer en rode ui met in knoflook, mosterd, gerookt paprikapoeder en citroen gemarineerde kipreepjes en een frisse yoghurtdressing.

Kipreepjes

De kipreepjes heb ik gesneden van kipdijfilet. Als je wilt, kun je natuurlijk ook gewoon kipfilet gebruiken maar ik vind zelf kipdijfilet nog lekkerder. Dit stukje kip is malser en ook iets vetter dan kipfilet. De naam klopt ook eigenlijk niet helemaal want kipdijfilet komt van de bil, maar ja, kipbilfilet klinkt toch wat minder lekker 😉 Dat verklaart trouwens ook waarom de kipdijfilet malser is, want de bil van de kip moet veel harder werken dan de borst, waar kipfilet van wordt gesneden. Bovendien is voor mij een kipfilet al snel teveel omdat die groter is dan kipdijfilet. Zo’n stukje dij is voor mij precies goed!

Ingrediënten

  • 4 kipdijfilets
  • 1½ citroen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1½ tl gerookt paprikapoeder
  • Zak gemengde sla
  • 1 jona gold of granny smith appel
  • ½ komkommer
  • 1 rode ui
  • 200 gr Griekse of Turkse yoghurt
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el neutrale olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: schaal, fijne rasp, kom, koekenpan

Aan de slag!

  1. Snijd de kip in kleine reepjes. Meng in een schaal de olie met een eetlepel mosterd, 3 geraspte of geperste teentjes knoflook, paprikapoeder, het sap en de rasp van 1 citroen en peper en zout. Schep de kipreepjes erdoor en laat minstens 15 minuten staan.
  2. Meng in een kom de yoghurt, het sap van de halve citroen, laatste teentje knoflook, de rest van de mosterd, 100 ml water en zout en peper.
  3. Verhit een koekenpan en bak de kipreepjes op middelhoog vuur ca. 10 minuten tot ze goudbruin zijn.
  4. Snijd ondertussen de appel en komkommer in luciferformaat en de ui in dunne halve ringen. Meng met de sla door de dressing.
  5. Verdeel de salade en de kipreepjes over borden.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*