Salade met pesto kip, mozzarella en tomaatjes (keto)

Salade met pesto kip, mozzarella en tomaatjes (keto)

Pfff, het wordt echt steeds lastiger om voor mijn lief af te wisselen met zijn keto lunchsalades. Zelf valt hij vrij vaak in herhaling maar als hij bij mij is wil ik gewoon steeds weer iets anders meegeven om het leuk te houden. Maar goed, het is weer gelukt om iets te bedenken wat ik hem nog niet eerder had gegeven. Vandaag een salade met pesto kip, avocado, mozzarella en tomaatjes. Als je het meeneemt naar je werk, doe dan wel de dressing apart in een bakje zodat de sla niet slap wordt.

Pesto en kip

Ik begin met de pesto. Die maak ik altijd zelf op voorraad en bewaar dat in kleine potjes. Vergeet alsjeblieft de potjes en bakjes uit de supermarkt, het haalt het in de verste verte niet bij zelfgemaakte pesto en zelf maken is helemaal niet zo moeilijk. Je zal ook zien dat verse pesto veel helderder groen van kleur is. Verse pesto is ook prima tot 2 maanden in de koelkast bewaren in een gesteriliseerd (weck)potje (niet langer dan een uur voor gebruik steriliseren). Schenk er dan een laagje olijfolie op om de pesto te ‘verzegelen’ en sluit lichtdicht af. Nog beter is om de potjes te wecken voor extra lange houdbaarheid. Na openen kun je de pesto dan het beste binnen een week opmaken. Verdeel het in een paar heel kleine potjes zoals ik dat doe zodat je niet na een wek alsnog een hele pot pesto moet weggooien. Ik bewaar altijd de kleine glazen potjes van kappertjes hiervoor.

Dan de kip. Ik gebruik bijna altijd kipdijfilet omdat ik dat lekkerder vind maar je kunt natuurlijk ook gewoon kipfilet gebruiken. Kipdijfilet is malser en ook iets vetter dan kipfilet. De naam klopt ook eigenlijk niet helemaal want kipdijfilet komt van de bil, maar ja, kipbilfilet klinkt toch wat minder lekker 😉 Dat verklaart trouwens ook waarom de kipdijfilet malser is, want de bil van de kip moet veel harder werken dan de borst, waar kipfilet van wordt gesneden.

[ingredients title=”Ingrediënten”]

 • 2 kipdijfilets
 • 2 el pesto (recept)
 • 2 bollen mozzarella
 • 1 avocado
 • Handje cherrytomaatjes
 • Gemengde sla naar wens (ik gebruikte rucola melange)
 • Paar takjes basilicum
 • 60 ml balsamicoazijn
 • 2 el extra vergine olijfolie + extra
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: maatbeker, schaal, vershoudfolie, koekenpan

[/ingredients]

[directions title=”Aan de slag!”]

 1. Meng in een maatbeker pesto, balsamico en 2 eetlepels olijfolie en proef of het zout en/of peper nodig heeft.
 2. Snijd de kip in blokjes, doe in een schaal en schep met de helft van het pestomengsel om. Dek af met vershoudfolie en zet een half uur in de koelkast.
 3. Halveer ondertussen de tomaatjes, snijd de avocado in blokjes en de mozzarella in plakken. Snijd wat blaadjes basilicum in fijne reepjes.
 4. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de kipblokjes gaar.
 5. Verdeel ondertussen sla, tomaatjes, mozzarella en avocado over 2 kommen of borden. Verdeel vervolgens de kip over de salade, besprenkel met de rest van het pestomengsel en garneer met basilicum.

[/directions]

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *