Salade met pittige kikkererwten, avocado en blauwe kaas

Salade met pittige kikkererwten, avocado en blauwe kaas

Het is warm vandaag dus voor mij weer een perfecte dag voor een salade! Een vegetarische salade bowl met geroosterde pittige kikkererwten, avocado, bleekselderij, tomaat, komkommer, rode ui, blauwe kaas, sla en mijn favoriete zelfgemaakte ranchdressing. Een kom vol gezondheid!

Kikkererwten

Kikkererwten zijn hartstikke gezond. Ze zijn een bron van eiwitten, ijzer en B-vitamines en daarom ook zo goed als vleesvervanger. Per 100 gram bevatten ze 19 gram eiwitten. Bovendien bevat deze peulvrucht een hoog gehalte tryptofaan, een aminozuur wat niet door je eigen lichaam wordt aangemaakt en alleen uit voeding gehaald kan worden. Tryptofaan maakt serotonine en melatonine aan in je lichaam, en het is bekend dat serotonine je stemming verbetert en melatonine ervoor zorgt dat je beter slaapt. En verder zijn kikkererwten een bron van vezels en trage koolhydraten. Ter vergelijking: kip bevat per 100 gram 27 gram eiwitten en biefstuk 25 gram, dus de kikkererwten komen aardig in de buurt.

Bekijk hier meer recepten met kikkererwten!

Ingrediënten

  • Voor de kikkererwten:
  • 2 blikken kikkererwten
  • 3 el neutrale olijfolie
  • 80 ml pittige saus, bijvoorbeeld sriracha
  • 25 gram boter
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Voor de salade:
  • 4 kropjes baby romaine (little gem)
  • 1 avocado
  • 2 stengels bleekselderij
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • ½ komkommer
  • 1 rode ui
  • 100 gr blauwe kaas
  • Voor de dressing:
  • Zie recept ranchdressing

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden of 200 hete lucht en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Maak de ranchdressing en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  3. Spoel de kikkererwten af, meng ze in een kom met de olie en spreid ze uit over de bakplaat. Rooster ze ca. 20 minuten tot ze krokant zijn.
  4. Laat ondertussen de boter smelten en meng de pittige saus erdoor. Schud de kikkererwten hiermee om in een kom en breng op smaak met zout en peper. Doe weer op de bakplaat en rooster nog 5 minuten. Neem uit de oven en laat afkoelen.
  5. Scheur de sla in stukjes, halveer de tomaatjes, snijd de ui in dunne halve ringen, de bleekselderij in halve maantjes en de avocado en komkommer in blokjes. Meng dit alles met ranchdressing en verdeel of over kommen of borden.
  6. Verdeel daarover de kikkererwten en verkruimelde blauwe kaas. Top tot slot met nog wat dressing.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*