Salade met tonijn, za’atar en Turkse yoghurt (Keto)

Salade met tonijn, za’atar en Turkse yoghurt (Keto)

Dit is weer zo’n fijne keto salade die je al een avond eerder kan maken om de volgende dag als lunch mee te nemen naar je werk. Turkse yoghurt, blikjes tonijn, kappertjes, ijsbergsla, komkommer en za’atar heb ik sowieso altijd in huis. Om de salade nog wat completer te maken, heb ik nog venkel, radijs en wortel toegevoegd.

Tonijn uit blik

Er is niets mis met vis uit blik, als het maar wel een MSC of ASC keurmerk draagt. Dat betekent dat de vis duurzaam is gevangen of gekweekt. In het geval van tonijn met hengel gevangen. Tonijn koop ik meestal via Fish Tales (gaat er 12 blikjes tegelijk). Ik ben al een tijdje fan van Bart van Olphen sinds ik zijn boek Koken met Vis uit Blik heb. Ik was altijd al fan van vis in blik en vandaar dat ik dit boekje toen ook heb aangeschaft. Bart van Olphen is niet alleen auteur, maar ook de man achter het merk Fish Tales. En dat is niet alleen een webshop met duurzame gevangen vis in blik en verse schaal- en schelpdieren en gerookte vis, maar ook de man achter een foundation met een missie voor duurzaam gevangen vis.

Ingrediënten

  • Voor de tonijnsalade:
  • 2 blikjes tonijn, bij voorkeur tonijnmoot
  • 4 el Turkse yoghurt
  • 3 tl za’atar
  • 2 el kappertjes
  • 1 sjalotje
  • 1 augurk
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • Versgemalen peper
  • Voor de salade:
  • Paar bladeren ijsbergsla
  • ¼ komkommer
  • Handje radijs
  • 1 wortel
  • 1 venkel
  • Materialen: zeef/vergiet, mandoline, rasp, kom

Aan de slag!

  1. Laat de tonijn uitlekken.
  2. Schaaf ondertussen de venkel en de radijs. Rasp de wortel grof. Snijd de komkommer in de lengte door, schraap de zaadjes eruit en snijd in boogjes. Leg de bladeren ijsbergsla in elkaar, rol op en snijd fijn. Snipper het sjalotjes fijn en snijd de augurk in piepkleine blokjes.
  3. Meng in een kom de Turkse yoghurt met de za’atar, kappertjes, sjalot, augurk, olie en azijn en breng op smaak met peper. Schep de tonijn erdoor. Probeer de tonijn zo grof mogelijk te houden, vandaar liever een moot.
  4. Verdeel de salade over 2 borden en daarop de tonijn.

Meer keto lunch salades:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*