Sandwich met pittige tonijn, surimi en bleekselderij

Sandwich met pittige tonijn, surimi en bleekselderij

Als visliefhebber heb ik altijd een paar blikjes tonijn in de voorraadkast. Ook sardientjes heb ik meestal wel in huis. Ik ben evengoed dol op vis uit blik als op verse vis. Blikjes zijn altijd makkelijk om snel iet te maken voor op een toastje of brood, maar ook voor een snelle maaltijd zoals pasta of een salade. Vandaag heb ik de tonijn op de sandwich gecombineerd met surimi, bleekselderij, komkommer, bieslook en wat chilipeper voor een beetje pit.

Wil je meer inspiratie voor koken met vis uit blik, lees dan deze blog.

Brood voor de sandwich tonijn

Voor een sandwich als deze vind ik het lekker om met dikke sneden brood te werken want dun gesneden wordt snel klef met beleg als dit. Ik koop dan een ongesneden vloerbrood (batard) zodat ik zelf de dikte van de sneetjes kan bepalen. Overigens kan ik in de supermarkt waar ik de meeste boodschappen doe ook het brood in de machine snijden waarbij ik uit drie verschillende diktes kan kiezen. Dat heb ik nu echter niet gedaan omdat ik het brood al eerder kocht en ongesneden blijft het verser dan gesneden. Het is ook lekker om hiervoor harde broodjes te gebruiken.

Ingrediënten

 • 8 dikke sneden brood
 • 2 blikjes tonijn
 • 8 surimi sticks
 • 1 à 2 stengels bleekselderij
 • Verse bieslook
 • 4 el mayonaise
 • Chilipoeder
 • Sla naar keuze
 • Stukje komkommer
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: zeef, kom

Aan de slag!

 1. Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Hak bieslook fijn tot je ca. 1 eetlepel hebt. Snijd de bleekselderij in piepkleine blokjes en hak nog even het mes erdoor zodat het nog fijner is. Trek de surimi uit elkaar en snijd komkommer in dunne plakjes.
 2. Meng in een kom mayonaise met tonijn, surimi, bleekselderij en bieslook en breng op smaak met chilipeper, zout en peper.
 3. Beleg 4 sneden brood (optioneel kun je het brood eerst toasten) met sla en komkommer, daarop het tonijn, surimi en bleekselderij mengsel en dan weer komkommer en sla. Druk de overige boterhammen erop en snijd ze doormidden.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*