Sandwichspiesjes met ham, kaas, tomaat en sla

Sandwichspiesjes met ham, kaas, tomaat en sla

Sandwichspiesjes met ham, kaas, tomaat en sla… je vraagt je misschien af “hoe kom je erop”? Ik vraag het me ook af… Nou ja, niet helemaal. Ik wilde zoals zo vaak wat restjes opmaken en dacht aan antipastispiesjes maar wat ik op wilde maken was niet heel Italiaans, meer een allegaartje. Dus bedacht ik om in plaats van tortellini blokjes stokbrood te gebruiken. En daarvoor heb ik een kant-en-klare afbak knoflookbaguette gekocht. Zo’n baguette heb ik pas geleden eens een keer in een recept gebruikt omdat die al een tijdje in de vriezer lag en dat was me, in plaats van zelf maken, eigenlijk best wel bevallen voor het gemak. De sandwichspiesjes zijn leuk bij een high tea, gewoon als snack en als gezonde traktatie voor kinderen.

Maak de sandwichspiesjes met wat jij lekker vindt!

Mijn sandwichspiesjes bestaan naast de knoflookbaguette uit Schwarzwälder Schinken, oude Goudse kaas, cherrytomaatjes, ijsbergsla, augurk, Amsterdamse uitjes en olijven. Maar gebruik gewoon wat jij lekker vindt! Houd in de basis brood, kaas, tomaat en sla aan. Maakt niet uit welke welke kaas, welk brood (wel het lekkerst met een knapperig korstje), welke kaas en welke sla. Ham kan ook in elke soort maar eet je dit niet, kies dan voor een alternatief zoals salami, chorizo, vegaproduct, kipblokjes, garnalen of wat dan ook. En voeg eventueel nog extra’s toe. Kijk wat er nog in je koelkast ligt en gebruik je fantasie!

Ingrediënten

  • 1 afbak knoflook of kruidenboter baguette
  • Ham
  • Kaasblokjes
  • Cherrytomaatjes
  • IJsbergsla
  • Optioneel: kleine augurkjes, Amsterdamse uitjes, blokjes komkommer, olijven etc.
  • Materialen: spiesjes

Aan de slag!

  1. Bak de baguette volgens aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen. Snijd elk plakje in blokjes.
  2. Rijg op elk spiesje blokjes brood en daartussen reepjes sla, blokjes kaas, reepjes ham, halve tomaatjes en verder daartussen bijvoorbeeld nog wat zuur, komkommer olijven of andere ingrediënten. Eindig met een blokje brood.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*