Sapvasten dag 5

Sapvasten dag 5

Weer een dag voorbij! Maar het was tevens ook de laatste dag. Ik kap er mee. Ik vind een week lang hoofdpijn en een algeheel rotgevoel wel welletjes geweest, ondanks de twee pauzedagen. Ik denk dat ik na vijf dagen met enkel drie sapjes en één volkorenboterham wel voldoende ontgift ben. Mijn lichaam kan hier gewoon echt niet tegen. Kon me moeizaam concentreren op mijn werk en ik ben me niet fitter gaan voelen, alleen maar slechter. Al moet ik wel toegeven dat ik 2 kilo kwijt ben en dat mijn huid iets minder jeukerig en schilferig is (hardnekkig eczeem waar ik helaas mee moet leven). Maar als dat laatste door alle vitaminen en mineralen komt, dan ga ik wel tabletten slikken. Ik snak momenteel naar pasta, friet, hamburgers en witbrood. Dus ik ga zo maar alvast eens bedenken welk slecht eten ik morgen op het menu zet 😉 En dan zaterdag denk ik lekker weer een pannetje soep, wat dan wel weer gezond is.

Wil je dit toch eens proberen, dan is mijn advies het niet langer dan drie dagen achter elkaar te doen. Tenzij je je prima voelt en vindt dat je nog wel even door kan. Zorg er in ieder geval voor dat de sappen gevarieerd zijn, dus kies uit zoveel mogelijk ingrediënten en maak elke sap weer anders.

Ontbijt
½ galiameloen, geschild en zaden verwijderd
85 gr spinazie
2 takjes peterselie met steel
3 takjes munt, alleen blaadjes

Meloen in stukjes snijden en alles persen in de slowjuicer.
Aanvullen met koud water.

 

 

Lunch
2 grote wortelen, geschild
3 tomaten
3 cm verse gember, geschild
30 gr peterselie
1 el citroensap

Wortelen en tomaten in stukken snijden en met de gember en peterselie persen in de slowjuicer.
Citroensap erdoor roeren.

 

Avond
½ krop romainesla
2 tomaten
1 bosuitje
1 stengel bleekselderij
1 wortel
¼ komkommer met schil
2 cm verse gember, geschild

Slablaadjes losmaken en groenten in stukjes snijden. Alles persen in de slowjuicer.
Eventueel verdunnen met koud mineraalwater.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*