Schnitzel met champignons, spinazie en aardappelkroketjes

Schnitzel met champignons, spinazie en aardappelkroketjes

Een tijdje terug kreeg ik een gratis, op Italië geïnspireerd kookboek van Aviko, bladerde het door en zette het op de plank bij alle andere kookboeken. Ik heb er echt enorm veel maar doe er eigenlijk heel weinig mee, ik ben meer een verzamelaar. Nu besloot ik pas op een avond wat kookboeken weer eens te bekijken en zo kwam dit boek ook weer voorbij. En omdat ik het gekregen heb, leek het me leuk om er dan nu ook eens iets uit te maken. Dat werd dus deze schnitzel met champignons, spinazie en Aviko aardappelkroketjes uit de Airfryer. Wel weer met een paar kleine aanpassingen.

Aanpassingen op dit schnitzel gerecht

De jus wordt volgens het oorspronkelijke recept gemaakt met marsala maar ik vond het zonde om speciaal hiervoor een fles aan te schaffen. Ik heb in plaats daarvan witte port gebruikt omdat ik dat toch in huis had. Witte wijn is echter ook prima. Marsala en witte port zijn beiden vrij zoet, dus mag een zoete witte wijn zeker. Een droge kan echter uiteraard ook, en ook rode wijn is een optie voor een meer winters karakter. Verder heb ik bij het bakken van de champignons ook tijm en knoflook toegevoegd omdat ik champignons een gouden combi vind met knoflook en tijm.

Ingrediënten

  • Voor de schnitzel:
  • 4 ongepaneerde varkens- of kalfsschnitzels
  • 200 gr (kastanje) champignons
  • 100 ml runderbouillon (van een blokje)
  • 75 ml witte port of marsala (of witte wijn)
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 25 gr boter
  • 2 el bloem
  • Voor de spinazie:
  • 600 gr spinazie, gewassen
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • Verder nodig:
  • Aviko aardappelkroketjes
  • Paar takjes peterselie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: koekenpan, hapjespan, airfryer

Aan de slag!

  1. Snijd de champignons in stukjes en snipper de ui en knoflook. Hak peterselie fijn.
  2. Kruid de schnitzels met peper en zout en wentel ze door de bloem.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin.
  4. Neem ze uit de pan en bak de champignons met de tijm en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de port of marsala toe en schraap de aanbaksels in de pan los (deglaceren). Doe de bouillon erbij en leg de schnitzels terug in de pan. Laat ca. 10 minuten op laag vuur zachtjes sudderen.
  5. Verhit ondertussen voor de spinazie de olie in een hapjespan en fruit de ui ca. 5 minuten tot deze zacht is. Voeg de knoflook toe en fruit nog even mee. Roerbak vervolgens handje voor handje de spinazie erdoor tot alles geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Bak ook ondertussen de aardappelkroketjes in de airfryer volgens aanwijzingen op de verpakking.
  7. Neem het vlees uit de pan en laat de jus nog een beetje inkoken. Vlees warm houden onder aluminiumfolie (glanzende kant naar binnen).
  8. Verdeel de schnitzels met de paddenstoelen en jus over borden en bestrooi met peterselie. Schep de spinazie en aardappelkroketjes erbij.

Meer schnitzel:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*