Simpel hapje: grillworst met kaas in bladerdeeg

Simpel hapje: grillworst met kaas in bladerdeeg

Grillworst met kaas, ik hou er zo van en al helemaal als het net uit de oven komt. In een supermarkt waar ik af en toe kom als mijn vaste winkel iets niet heeft, liggen ze vers in de oven en als ik al ruik dan loopt het water me in de mond 🤤 Uiteraard gaat er dan een stuk in mijn karretje en geloof me, die haalt het einde van de dag niet 😂 Dit is wel het allermakkelijkste hapje met bladerdeeg wat je kunt maken want je hebt er alleen maar een grillworst, bladerdeeg en een ei voor nodig.

Grillworst in bladerdeeg

Voor dit hapje heb ik overigens niet een verse grillworst uit de oven gekocht want die had het bladerdeeg nooit gehaald. Hiervoor dus gewoon een voorverpakte. Voor het bladerdeeg gebruikte ik een rol koelvers omdat ik dat het makkelijkst vond voor het oprollen. Maar uiteraard kun je ook met plakjes werken, als je de naden dan maar goed dichtdrukt.

Ingrediënten

  • 1 grillworst met of zonder kaas naar wens
  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 1 ei
  • Materialen: bakpapier, kwastje

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 hete lucht en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het bladerdeeg uit en leg de grillworst in een hoek langs de rand. Rol nu op tot je een overlap van een cm hebt en snijd de rest weg. Van het afgesneden bladerdeeg kun je bijvoorbeeld nog stengeltjes maken.
  3. Klop het ei los en maak de naad ermee dicht. Leg de grillworst met de naad naar beneden op de bakplaat en bestrijk goed met ei.
  4. Bak de grillworst ca. 20 minuten tot het bladerdeeg goudbruin is. Laat even 2 minuten rusten en snijd daarna in stukjes.

Meer bladerdeeghapjes:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*