Simpele eiersalade

Simpele eiersalade

Wanneer ik toastjes met allerlei lekkers op tafel wil, dan maak ik sowieso altijd een eiersalade. Iedereen vindt het lekker en het is ook nog eens supermakkelijk te maken. Zo heb ik het op oudejaarsavond ook weer gemaakt. Het bakje met eiersalade vliegt echt altijd leeg. Als ik overigens iets met gekookte eieren maak, dan gebruik ik altijd een eierkoker. Ik vind dat zo’n topuitvinding! Een zacht eitje, een halfhard eitje, een hard eitje, het is altijd precies goed. Bij een hardgekookt ei ook nooit een groen uitgeslagen en gortdroge dooier. En met een minimale investering, want eierkokers kun je echt al voor onder twee tientjes vinden. Dit recept is op basis van 4 eieren, voldoende voor op toastjes of sneetjes stokbrood voor ca. 4 personen wanneer je ook allerlei andere lekkere smeerseltjes op tafel hebt staan. Of voor 2 personen voor op brood. Het recept is gemakkelijk te vermeerderen als je een grotere hoeveelheid wilt.

Ingrediënten

  • 4 hardgekookte eieren
  • 4 el mayonaise (vers)
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl Worchestershiresaus
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Aan de slag!

  1. Snijd de eieren in kleine stukjes en doe ze in een kom.
  2. Voeg de mayonaise, bieslook, mosterd en Worchestershiresaus toe en meng alles goed door. Is de salade nog geen samenhangend geheel, voeg dan nog wat mayonaise toe.
  3. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  4. Bewaar tot gebruik in een afgesloten bakje in de koelkast.

Tip: Heb je geen bieslook in huis? Je kunt prima gedroogde bieslook gebruiken, al is de smaak wel minder sterk. Ook een heel fijn gesnipperd sjalotje of halve kleine ui geeft de salade wat meer pit. 

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*