Sla wraps met Aziatisch gekruide peultjes en gehakt (Keto)

Sla wraps met Aziatisch gekruide peultjes en gehakt (Keto)

Het is zaterdag en dat betekent dus ook een makkelijke maaltijd! Deze keer geen ‘broodje van de week’ of soep maar Keto / koolhydraatarme sla wraps met Aziatisch gekruide peultjes en gehakt. Lekker als borrelhapje, lunch maar ook als lichte avondmaaltijd. Bij mij was het laatste het geval, rekening houdend dat ik deze avond ook nog een klein verjaardagsfeestje met drankjes en hapjes had 😉

Sla wraps

Voor deze sla wraps heb ik kropsla gebruikt, ook wel bekend als botersla. Dit omdat de bladeren van deze slasoort heel zacht zijn, zeg maar ‘boterzacht’, en je dus gemakkelijk als wrap kunt vouwen. Ik heb ook wel eens ijsbergsla gebruikt maar dat is stevig en knapperig en scheurt daardoor ook snel als je ze als wrap wilt eten. Ik heb dit gemaakt om met mijn lief samen te eten, rekening houdend met zijn Keto dieet. Wat veel vetten en nauwelijks koolhydraten inhoudt. Wat betreft de vetten heb ik dan ook gekozen voor gemengd gehakt, wat weer anders is dan half-om-half. Gemengd betekent doorgaans meer varkensvlees dan rundvlees, bij half-om-half is de verhouding gelijk. Eet je koolhydraatarm maar wil je ook vet beperken, kies dan voor mager rundergehakt.

Ingrediënten

  • 1 kropsla
  • 500 gr gemengd gehakt
  • 150 gr peultjes
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el geraspte gember
  • 1 rode chilipeper
  • 2 bosuitjes
  • 3 el hoisinsaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el ketjap
  • 1 el sriracha
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el zonnebloemolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: kookpan, hapjespan, kom

Aan de slag!

  1. Snijd de peultjes in stukjes en blancheer ze 5 minuten in gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de rode peper naar wens met of zonder zaden en zaadlijsten fijn. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  3. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan en fruit de ui met de peper ca. 5 minuten tot de ui zacht is. Voeg de gember en knoflook toe en fruit een minuut mee. Doe het gehakt erbij en bak rul en bruin.
  4. Meng ondertussen in een kom hoisinsaus, sojasaus, ketjap, vissaus, azijn, sriracha en sesamolie.
  5. Schep de peultjes door het gehakt en schenk de saus erbij. Roer door en laat een paar minuten zachtjes pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met zout en/of peper (al is dir niet echt nodig).
  6. Pluk slabladeren los en vul ze met het gehaktmengsel. Garneer de sla wraps met de bosuitjes.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*