Slanke pasta met garnalen

Slanke pasta met garnalen

Een pastagerecht slank? Ja het kan! Als je niet op koolhydraten let, maar wel op calorieën, dan kun je gerust pasta eten. Als je je maar aan strikte hoeveelheden houdt. Dit gerecht met garnalen en roerbakgroenten is bij benadering 485 calorieën per persoon voor een vol bord. Dat valt dus alleszins mee! Het recept is voor 2 personen, maar makkelijk te halveren of aan te passen naar meer.

Ingrediënten

  • 220 gr grove gekookte pasta, beetgaar (ca. 120 gr ongekookt)
  • 400 gr roerbakgroenten (champignons, prei, rode ui)
  • 200 gr roze wokgarnalen (voorgekookt)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 6 el kookroom
  • 10 gr verse peterselie, fijngehakt
  • 4 el milde olijfolie
  • Versgemalen zout en peper
  • Paar plukjes dille ter garnering
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Aan de slag!

  1. Kook de pasta in een ruime pan met 2 theelepels zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  2. Verhit de olie in een wok en fruit op laag vuur de knoflook ca. een minuut. Voeg de roerbakgroenten toe en roerbak ca. 5 minuten op middelhoog vuur.
  3. Draai het vuur weer lager en voeg de room en garnalen toe. Warm nog even goed door en breng op smaak met zout, peper en de peterselie.
  4. Schep de pasta op voorverwarmde borden en garneer met wat dille.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*