Smokey cocktailworstjes met spek en barbecuesaus

Smokey cocktailworstjes met spek en barbecuesaus

Cocktailworstjes zijn voor mij een beetje nostalgisch. In de jaren ’80 waren ze hip op feestjes door ze te serveren in bladerdeeg. Wat mijn mama dus ook deed op verjaardagen of als er visite was. Wat een traktatie was dat! 😉 Nu heb ik er een lekker smokey borrelhapje van gemaakt met gerookt spek, gerookt paprikapoeder, smokey barbecuesaus en Parmezaanse kaas.

Ik deed overigens een half jaar lang veel op keto gericht koken maar daar ben ik inmiddels mee gestopt. Echter zal keto en koolhydraatarm niet helemaal verdwijnen want ik blijf zeker nog wel letten op niet teveel snelle koolhydraten. Hoewel de barbecuesaus wel wat suiker bevat, zijn deze cocktailworstjes met spek toegestaan binnen het keto dieet want ca. 10 procent koolhydraten mag.

Cocktailworstjes

Eigenlijk ben ik niet echt fan van knakworsten en cocktailworstjes uit blik. Als ik bijvoorbeeld hotdogs maak, dan neem ik of chipolataworstjes of slagersknakworst uit de koeling. Ik had echter nog een verdwaald blik cocktailworstjes in de voorraad staan waarvan de t-h-t bijna verstreken was. Ooit eens uit een kerstpakket gekomen van een voormalig opdrachtgever waarvoor ik als copywriter werkte. En ik doe nou eenmaal niet aan voedselverspilling dus heb ik er een lekker borrelhapje van gemaakt.

Ingrediënten

 • 24 cocktailworstjes, uitgelekt
 • 8 plakjes langwerpig ontbijtspek
 • Gerookt paprikapoeder
 • Smokey barbecuesaus
 • Stukje Parmezaanse kaas
 • Materialen: bakpapier, cocktailprikkers, heel fijne rasp (meest fijne kant van een blokrasp)

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Prik de cocktailworstjes rondom een paar keer in met een cocktailprikker (zo kan stoom vrijkomen zodat ze niet openbarsten). Strooi wat paprikapoeder op een snijplank en rol de worstjes erdoor.
 3. Snijd de plakjes spek in 3 gelijke stukjes en rol elk worstje in een stukje spek. Zet vast met een prikker.
 4. Leg de worstjes op de bakplaat en bak ca. 15 minuten.
 5. Neem de bakplaat uit de oven en kwast de worstjes rondom in met wat barbecuesaus. Bak nog ca. 10 minuten.
 6. Leg de worstjes op een schaal en rasp er met een heel fijne rasp nog wat Parmezaan over.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*