Snel klaar: pasta met tuinerwten en zalm

Snel klaar: pasta met tuinerwten en zalm

Het is altijd goed om een zak tuinerwten in de vriezer te hebben. Ik vind dit een makkelijk te verwerken groente – of eigenlijk is het een peulvrucht – waar je veel kanten mee op kan. Zoals in deze pasta met tuinerwten en zalm. En het fijne is dat dit ook nog eens in 20 minuten klaar is!

Tuinerwten of doperwten?

Tuinerwten en doperwten zijn gewoon hetzelfde. Alleen worden de erwten tuinerwten genoemd als ze zijn ingevroren. En vaak zijn ze ook iets kleiner. Verse erwten zijn maar van half mei tot half juli verkrijgbaar. Maar als je diepvries tuinerwten koopt, dan heb je ook gewoon verse. Diepvries tuinerwten worden namelijk direct na de oogst geblancheerd en binnen twee uur vers ingevroren. Ze zijn daardoor zelfs gezonder want verse erwten liggen doorgaans pas na drie dagen op je bord waardoor er al wat voedingsstoffen verloren zijn gegaan. Daarnaast zijn bevroren erwten veel frisser van kleur en knapperiger dan de weke pot- en blikvarianten. Erwten uit blik en pot zijn langer voorgegaard met zout en zitten al een stuk langer in hun verpakking voordat jij het koopt.

Ingrediënten

  • 250 gr grove pasta (fusilli, penne, farfalle, etc.)
  • 2 zalmfilets zonder huid
  • 150 gr tuinerwten, diepvries
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 gr (klein bekertje) crème fraîche
  • ½ visbouillonblokje
  • Verse bieslook of dille
  • 20 gr boter of 2 el olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Materialen: kookpan, hapjespan

Aan de slag!

  1. Laat de tuinerwten ontdooien. Snipper de sjalotjes en hak de knoflook fijn. Snijd de zalm in blokjes en wat bieslook of dille fijn.
  2. Breng een pan water met zout aan de kook en kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  3. Verhit tegelijk boter of olie in een hapjespan en fruit de sjalot tot deze glazig ziet. Voeg de knoflook toe en fruit nog even mee.
  4. Voeg de zalm, tuinerwten, crème fraîche, 50 ml water en het verkruimelde bouillonblokje toe en laat 3-4 minuten zachtjes koken.
  5. Ondertussen moet de pasta gaar zijn. Schep met een schuimspaan uit de pan in de hapjespan en schep om met bieslook of dille en versgemalen peper. Giet de pasta niet af want het aanhangend vocht als je het overschept maakt de saus nog lekkerder!

Ook lekker met erwten:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*