Snelle broodsnack met spek en kaas

Snelle broodsnack met spek en kaas

Ik kan niet zonder brood en eet graag wit casinobrood. Alleen vind ik dit na dag twee al niet meer lekker, zo droog. Weggooien gebeurt echter niet bij mij dus het wordt of paneermeel of ik doe er iets anders mee. Een tosti of wentelteefje is natuurlijk voor de hand liggend maar je kunt er ook een heerlijke broodsnack met spek en kaas van maken!

Welke soorten spek en kaas voor de broodsnack?

Of je voor de broodsnack bacon of ontbijtspek gebruikt maakt niet uit. Al is er wel verschil. Sowieso is ontbijtspek goedkoper dan bacon. Dat heeft te maken met uit welk deel van het varken het vlees komt. En dat is dus ook verschil in het vlees zelf. Ontbijtspek wordt uit het buikspek gesneden. Bacon wordt gesneden uit de karbonadestrook van de rug met een klein laagje vet erop. Bacon is daardoor minder vet dan buikspek. En mager vlees is altijd duurder. Vind je spek echt te vet, ga dan voor rauwe ham.

Met kaas kun je uiteraard variëren, als het maar wel een goed smeltende kaas is. Ik ga hier voor mijn guilty pleasure: de vierkante plakjes smeltkaas die voor cheddar door moeten gaan. Al kan ik me wel voorstellen dat mensen hiervan gruwelen 😉 Andere opties zijn jonge echte cheddar, jonge kaas, jong belegen, gruyère, emmentaler, mozzarella etc.

Ingrediënten

  • 8 sneetjes casinobrood
  • 8 plakjes cheddar smeltkaas
  • 8 plakjes bacon of ontbijtspek
  • Roomboter
  • Versgemalen zwarte peper
  • Materialen: cocktailprikkers, koekenpan

Aan de slag!

  1. Snijd de korstjes van het brood en rol de sneetjes plat.
  2. Beleg de sneetjes met een plakje kaas. Doe dit zo zodat de kaas aan de ene kant gelijk is met het brood, en aan de andere kant een ‘strookje’ brood overblijft. Maal er wat peper over en rol de sneetjes vanaf de kaaskant op. Omwikkel elk rolletje met een plakje bacon en zet vast met 2 prikkers.
  3. Verhit een klontje boter in een koekenpanen bak de rolletjes rondom tot het spek knapperig en de kaas gesmolten is. Snijd de broodsnacks eventueel in tweeën en serveer direct.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*