Dit gerecht is geen culinair hoogstandje en om eerlijk te zijn ziet het er zelfs uit als iets wat ik maar niet bij naam ga noemen 😉 (Al had ik het er best mooier uit kunnen laten zien als ik er nog even een kwartiertje styling tegenaan had gegooid. Maar ja, het moest snel en warm op tafel staan.) Maar dat wil niet zeggen dat het niet lekker is! Bovendien is het supermakkelijk en staat het binnen een half uur op tafel. Basmatirijst en eventueel nog wat gewokte spinazie erbij en je hebt een voedzame maaltijd. Ideaal als je eens weinig tijd hebt of gewoon een keer geen zin om langer in de keuken te staan!
[ingredients title=”Ingrediënten”]
- 4 kipfilets, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 gr tuinerwten, diepvries
- 1 Ã 2 el kerriepoeder (mild of pittig naar eigen smaak)
- 25 gr bloem
- 25 gr boter (echte)
- 300 ml melk
- 2 tl gedroogde peterselie
- 3 el milde olijfolie
- Zout en versgemalen zwarte peper
- Hulpmiddelen: kookpan, vergiet, wok, sauspannetje
[/ingredients]
[directions title=”Aan de slag!”]
- Kruid de kipblokjes met zout en peper.
- Breng een pannetje water met wat zout aan de kook. Voeg de bevroren erwten toe en laat ca. 7 minuten koken. Giet af in een vergiet en laat ze uitlekken.
- Verhit de olie in een wok en bak hierin de kipblokjes op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur lager, voeg de ui en knoflook toe en bak nog een paar minuten mee.
- Maak ondertussen de kerriesaus. Smelt hiervoor op laag vuur de boter in een sauspannetje.
- Voeg de bloem toe en roer met een garde een minuut door zodat de bloem kan garen.
- Voeg beetje bij beetje al roerend de melk toe tot een gladde saus.
- Voeg kerriepoeder en peterselie toe en roer goed door. Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Voeg de saus met de erwten aan de kip toe en warm nog even door.
[/directions]
Geef een reactie