Snelle noedels met knoflook en gember

Snelle noedels met knoflook en gember

Mijn ouders mogen mij altijd vragen of ik iets wil koken wat zij lekker vinden maar zelf niet maken, bijvoorbeeld omdat ze het teveel gedoe of te lastig vinden. Of omdat ze dan allerlei ingrediënten, zoals kruiden en specerijen, moeten kopen die ze verder niet meer gebruiken. En daarnaast vraag ik zelf ook regelmatig of ik iets voor ze kan maken. Deze keer wilden ze graag hong shao rou, Chinees rood gesmoord spek, eten met gewoon witte rijst. En ja, als ik het dan toch maak, eet ik zelf ook een portie. Ik had alleen voor hen nog voldoende gewone witte rijst in huis maar niet meer voor mezelf. Ik dacht dat ik nog genoeg had maar dat bleek dus niet zo. En ik ga in deze coronatijd niet nog een keer extra naar de supermarkt voor een pak rijst. Dus maakte ik voor mezelf deze snelle noedels met knoflook en gember.

Noedels van spaghetti

Nu had ik nog mihoen, glasnoedels en een klein beetje udon noedels in huis, maar mihoen en glasnoedels vond ik echter hiervoor niet geschikt en udon was ook net weer net te weinig voor een lekkere kom vol. Wat ik nog wel voldoende had was spaghetti. En als je daarover nadenkt, zijn dit toch ook gewoon noedels. Surinaamse bami wordt tenslotte ook gewoon met spaghetti gemaakt!

Ingrediënten

 • 150 gr spaghetti
 • 4 à 5 teentjes knoflook
 • Stukje verse gember
 • 1 bosuitje
 • Sesamzaadjes (geroosterd)
 • 1 el sojasaus
 • 1 el honing
 • 1 el hoisinsaus (recept)
 • 30 gr boter
 • Versgemalen zwarte peper
 • Materialen: fijne rasp, kookpan, hapjespan, tang

Aan de slag!

 1. Hak de knoflook fijn en rasp gember tot je ca. 1,5 theelepel hebt. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes.
 2. Breng een pan gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar.
 3. Doe ondertussen boter, sojasaus, honing, hoisinsaus, knoflook en gember in een hapjespan en verwarm op matig vuur tot de boter gesmolten is en de saus begint te bubbelen. Laat een minuut zachtjes pruttelen zodat de knoflook en gember smaak aan de saus kunnen afgeven. Breng op smaak met peper.
 4. Neem de spaghetti noedels met een tang uit de pan en schep door de saus samen met de bosui en sesamzaadjes. Warm nog even door.
 5. Serveer de noedels met bijgerechten naar keuze.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*