Snelle pasta met tomaat, groenten en gehakt

Snelle pasta met tomaat, groenten en gehakt

Ik noem dit een snelle pasta, maar het is ook weer niet zo dat het in een kwartiertje op tafel staat. Toch vind ik een goed gevulde pasta met groenten en gehakt in 35 minuten klaar best snel. En dan komt omdat ik hiervoor gewoon een zakje gesneden soepgroenten heb gebruikt. Enige wat ik zelf heb gesneden is ui en knoflook, de tomaat is gewoon uit blik. Je kunt natuurlijk ook andere voorgesneden groentemixen gebruiken, met champignons of paprika, maar die zijn grover gesneden. Ikzelf vind fijner gesneden prettiger en het gaart ook sneller, vandaar dat ik gewoon fijne soepgroenten heb gebruikt. Voor een vegetarische variant vervang je het gehakt door meer groenten of een vegetarisch ‘vleesproduct’.

Ingrediënten

  • 400 gr penne of andere grove soort
  • 500 gr rundergehakt
  • 350 gr fijne soepgroenten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 el milde olijfolie
  • Stukje Parmezaanse kaas
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: kookpan, vergiet, hapjespan

Aan de slag!

  1. Snipper de uien en de knoflook.
  2. Breng een ruime pan met water met flink zout aan de kook en kook hierin de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  3. Verhit ondertussen in een hapjespan de olie en rul hierin het gehakt ca. 5 minuten.
  4. Voeg de uien met de soepgroenten toe en bak het geheel al omscheppend op matig vuur ca. 10 min. Voeg op het laatst de knoflook toe en bak nog even kort mee.
  5. Voeg de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Schep de uitgelekte pasta door de saus en warm nog even door. Serveer met wat geraspte Parmezaan.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*