Snelle pasta met tonijn

Snelle pasta met tonijn

Heerlijk en lekker snel klaar! Ik had onlangs weer eens zin om zelf verse pasta te maken en deed dat de avond voor ik het wilde eten omdat ik daar overdag gewoon geen tijd voor heb. De volgende dag heb ik de pasta gebruikt met een saus van ingrediƫnten die ik allemaal in huis had. Beetje uit luiigheid want ik was zo laat klaar met werk, dat ik geen puf meer had om naar de supermarkt te gaan. Maar gelukkig heb ik altijd van alles in huis om iets lekkers in elkaar te draaien.

De pasta die ik heb gemaakt is heel grof en naar een voorbeeld van Jamie Oliver. Ik zag hem dit maken in zijn programma Jamie Cooks Italy op 24Kitchen. Hoe je deze pasta maakt heb ik gedeeld op de Facebook pagina.

Ingrediƫnten

 • 200 gr grove droge of 250 gr verse pasta
 • 1 blikje tonijn op olie
 • 1 kleine ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 el kappertjes
 • 5 ansjovisfilets
 • 5 el tomatenpesto
 • 1 el milde olijfolie
 • Stukje Pecorino of Parmezaanse kaas
 • Zout en versgemalen zwarte peper
 • Materialen: vergiet/zeef, kookpan, hapjespan

Aan de slag!

 1. Laat de tonijn uitlekken in een vergiet of zeef. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de ansjovis fijn.
 2. Breng een pan water met ruim zout aan de kook.
 3. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook ca. 5 minuten. Voeg de ansjovis toe en roer enkele minuten tot het gaat smelten.
 4. Voeg de tomatenpesto, kappertjes en tonijn toe een laat met het deksel op de pan op laag vuur zachtjes pruttelen.
 5. Kook ondertussen de pasta al dente. Verse pasta heeft uiteraard korter nodig dan gedroogde.
 6. Voeg een soeplepel van het kookvocht van de pasta toe aan de tonijnsaus en breng op smaak met peper. Zout is niet nodig omdat de ansjovis het al zout genoeg maakt.
 7. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus en roer nog even goed door.
 8. Serveer de pasta met geraspte Pecorino of Parmezaan.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*