‘Snelle’ pulled pork wraps met coleslaw

‘Snelle’ pulled pork wraps met coleslaw

Fastfood wat eigenlijk niet zo ‘fast’ is. ‘Snelle’ pulled pork is helaas niet in een half uurtje klaar maar wel veel sneller dan hoe het klassiek wordt bereid op de barbecue of in de oven. Trek voor deze wraps met pulled pork en coleslaw toch nog zeker twee uur uit want het vlees moet sudderen tot het boterzacht is.

Snelle pulled pork

Pulled pork wordt klassiek op een gesloten barbecue gerookt en gegaard en dat duurt vaak wel meer dan 12 uur. Als ik het in de oven maak, dan laat ik een groot stuk vlees eerst een nacht marineren en daarna gaat het nog zo’n 6 uur op lage temperatuur de oven in. Deze snelle pulled pork heb ik daarom met schouderkarbonades gemaakt die je één tot twee uur laat sudderen. Het vlees valt dan boterzacht van het bot en kan vervolgens makkelijk uit elkaar getrokken worden. Bovendien zit je dan niet met een enorme hoeveelheid vlees.

Ingrediënten

  • 4 schouderkarbonades
  • 4 middelgrote tortilla’s
  • 1 runderbouillonblokje
  • 100 gr geraspte kaas, pittig
  • Paar takjes koriander of bladpeterselie
  • 2 el barbecuesaus (ik vind deze lekker)
  • 4 el crème fraîche
  • 3 tl droge ranchmix (recept)
  • 1x recept voor coleslaw
  • 100 gr boter
  • Zout en peper
  • Materialen: braadpan, kommetje, kom, cocktailprikkers, grillpan

Aan de slag!

  1. Wrijf de karbonades in met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak de karbonades met twee tegelijk in ca. 5 minuten aan beide kanten bruin. Doe de twee eerder gebruinde karbonades terug in de pan, voeg het bouillonblokje toe en schenk er zoveel heet water bij tot de karbonades net onder staan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat ca. 1 tot 2 uur met het deksel op de pan zachtjes sudderen. Het vlees moet van het bot vallen.
  2. Terwijl het vlees suddert maak je de coleslaw volgens recept en de ranchdressing. Mix voor de dressing in een kommetje de crème fraîche met de ranchmix en maak iets dunner met een beetje water.
  3. Neem het vlees uit de pan, verwijder de botten en trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Meng in een kom de pulled pork met de barbecuesaus.
  4. Beleg de tortilla’s in het midden met de kaas en pulled pork. Schep er een beetje van de ranchdressing over en daarop wat koriander- of peterselieblaadjes. Rol de wraps goed op en vouw ook de open uiteindes naar binnen. Zet de uiteindes vast met prikkertjes zodat ze goed gesloten zijn en er niets uit kan vallen.
  5. Verhit een grillpan en grill de wraps aan beide kanten tot ze mooie grillstrepen hebben. Druk ze daarbij goed aan.
  6. Verwijder voor serveren de prikkers en serveer de wraps met de coleslaw.

 

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*