Snelle tomatendip

Snelle tomatendip

Ik had laatst ‘s avonds lekkere trek en bedacht dat ik nog arancini in de vriezer had. Soort van grote bitterballen die je maakt van (een restje) risotto. En omdat ik weer risotto op mijn menuplanning heb staan voor deze week, moesten deze arancini op zodat ik weer nieuwe kan maken van de risotto wat gaat overblijven. Maar omdat het een gefrituurde snack is, wil ik ook iets erbij om te dippen. Net zoals je een bitterbal in mosterd dipt. Dus met wat ik in huis had, heb ik deze snelle tomatendip gemaakt. Easy peasy klaar in vijf minuten!

Ingrediënten

  • 4 el gezeefde tomaat
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • Klein scheutje extra vergine olijfolie
  • Snufje cayennepeper
  • 2 ansjovisfilets (kan weggelaten)
  • ½ tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • Zout
  • Materialen: schaaltje

Aan de slag!

  1. Hak de sjalot, de knoflook en de ansjovisfilets heel fijn. Snijd de tomaatjes in stukjes.
  2. Roer alle ingrediënten in een schaaltje goed door. Gebruik cayennepeper naar smaak. Proef en breng eventueel op smaak met nog wat zout. Als je geen ansjovis gebruikt, dan heb je zeker nog zout nodig.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*