Soft taco’s met surimi, avocado en pickled rode ui

Soft taco’s met surimi, avocado en pickled rode ui

Vorige week maakte ik voor fastfood vrijdag taco cups en ik had daarvan nog tortilla’s over die ik voor weer een nieuw recept wilde gebruiken. Maar ze lagen in de koelkast en dan zijn ze na een week toch wat uitgedroogd. Dus besloot ik om maar zelf tortilla’s te maken voor deze taco’s met surimi, avocado mash en pickled rode ui. Je hoeft uiteraard niet zelf de tortilla’s te maken maar als je tijd hebt, is het wel leuk om te doen en bovendien zijn ze veel lekkerder (zachter en iets dikker) dan verpakte uit de supermarkt. Ik heb dit overigens niet meegenomen in de totaaltijd van dit recept dus houd daar rekening mee.

Twee surimi bereidingen voor de taco’s

Voor deze taco’s heb ik de surimi op twee manieren bereid. Grof gesneden en gemengd met bosui, rode peper en een beetje mayonaise, en ook nog surimi chips als krokante topping. Je kunt de chips weglaten zodat je maar de helft van de tijd nodig hebt om de taco’s te maken, maar ik garandeer je dat het extra lekker is dus als je de tijd hebt…

Surimisticks werden jarenlang krabsticks genoemd maar dat mocht uiteindelijk niet meer omdat het misleidend is. Surimi is namelijk geen krab maar samengestelde witvis waaraan schaal- en schelpdieraroma’s worden toegevoegd. Het is dus gewoon imitatiekrab want qua smaak en textuur komt het wel in de buurt van krab. Je ziet het ook aan de bakjes salade voor op toastjes of brood. Vroeger stond daar krabsalade op, nu is het surimisalade of surimi-krabsalade als er ook wat echte krab in verwerkt is. En hoewel wij surimi als product kennen, is het eigenlijk een eeuwenoude Japanse bereidingswijze.

Ingrediënten

  • 8 mini tortilla’s
  • 250 gr surimi (sticks)
  • 2 avocado’s
  • 2 kleine rode uien
  • 2 limoenen
  • Bakje (20 gr) verse koriander
  • 2 bosuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 2 tl mayonaise
  • 1 tl witte wijnazijn
  • ½ tl fijn zeezout
  • ½ tl suiker
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: maïzena en zonnebloem- of arachideolie voor krokante surimi
  • Materialen: 3 kommen, koekenpan

Aan de slag!

  1. Als je ook de krokante surimi wilt maken, maak dit dan eerst met 50 gram van de surimi volgens dit recept. Voor 50 gram heb je uiteraard minder maïzena en olie nodig. Voor zo’n klein beetje kun je ook met een bodempje olie in een koekenpan werken.
  2. Snijd de ui in dunne halve ringen. Meng in een kom het sap van 1 limoen met de azijn, suiker en zout en roer tot suiker en zout zijn opgelost. Schep de ui erdoor en zet opzij.
  3. Snijd de rest van de surimi (of alles als je de krokante niet doet) grof. Hak het pepertje, naar wens met of zonder zaden, fijn. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en snijd drie kwart van de korianderblaadjes fijn.
  4. Meng in een kom de surimi met de mayonaise, bosuitjes en de helft van het pepertje. Breng op smaak met versgemalen peper. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  5. Schep het vruchtvlees van de avocado’s in een kom en prak met het sap van een limoen, knoflook uit de pers en wat zout en peper. schep de rest van het pepertje en de gesneden koriander erdoor. Zet ook afgedekt in de koelkast.
  6. Verhit een koekenpan en toast de tortilla’s om en om. Niet te hard want ze moeten nog wel zacht genoeg zijn om te vouwen.
  7. Nu ga je taco’s maken. Schep op elke tortilla wat van de avocado, surimi en pickled ui. Garneer met korianderblaadjes en, als je dat ook hebt gemaakt, de krokante surimi.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*