Spaanse tosti met manchego, cabrales en salchichón

Spaanse tosti met manchego, cabrales en salchichón

Tosti’s, ik hou ervan! Heb er zelfs al eens een blog over geschreven. Want een tosti kan zoveel meer zijn dan met gewoon ham en kaas en een likje ketchup. Deze keer maakte ik een Spaanse tosti met, je raadt het al, typisch Spaanse ingrediënten: manchego, cabrales, salchichón en alioli.

Ingrediënten Spaanse tosti

We beginnen met de manchego, een harde, ziltige schapenkaas, een beetje vergelijkbaar met Italiaanse Pecorino. Deze kaas zal niet heel erg smelten maar geeft wel een fijne smaak. Dan cabrales. Dit is een blauwaderkaas van koemelk uit Noord-Spanje die ook weer vergelijkbaar is met een Italiaanse kaas, gorgonzola! Salchichón is een soort salami die in tegenstelling tot zijn Italiaanse broer wél knoflook bevat. Ja inderdaad, Italiaanse salami bevat doorgaans géén knoflook!

En wist je dat een tosti veel lekkerder wordt als je buitenkant bestrijkt met boter of mayonaise? Door de vetten wordt de tosti bruiner en krokanter. Voor deze tosti heb ik zelf beiden gebuikt. Uiteraard alioli vanwege het Spaanse en ook nog een klein beetje boter in de pan. Ik bak tosti’s overigens gewoon altijd in een koekenpan met deksel of soms op de contactgrill. Al kun je met de huidige gasprijzen beter de contactgrill gebruiken omdat elektriciteit goedkoper is 😉 Al heb ik daar gelukkig (nog) geen last van want op tijd een contract voor een paar jaar vastgezet 😀

Ingrediënten

  • 4 boterhammen, soort naar wens
  • Stukje cabrales
  • Stukje manchego
  • 8 plakjes salchichón
  • Alioli
  • Klontje boter
  • Materialen: koekenpan of grillpan of contactgrill

Aan de slag!

  1. Laat de cabrales eerst op kamertemperatuur komen, dan wordt deze smeerbaar. Snijd van de manchego voldoende niet te dikke plakjes voor 2 tosti’s. Ik had 4 plakjes per tosti.
  2. Bestrijk 2 boterhammen met cabrales en beleg met salchichón en manchego. Leg de andere boterham erop. Bestrijk de tosti’s aan beide buitenzijden met alioli.
  3. Laat een klein klontje boter smelten in een koekenpan en bak de Spaanse tosti’s ca. 3 minuten per kant met een deksel erop tot beide kanten goudbruin zijn. Je kan natuurlijk ook een grillpan of contactgrill gebruiken.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*