Spaghetti cacio e pepe

Spaghetti cacio e pepe

Ik kan niet vaak genoeg zeggen dat Italianen echt meester zijn in het maken van de heerlijkste pasta’s met maar een paar ingrediënten. In dit geval Pecorino en zwarte peper. Questo è tutto! (Dat is alles!) Spaghetti cacio e pepe is een Romaans voorgerecht, maar ik eet het gewoon als hoofdgerecht. Net als spaghetti aglio, olio e peperoncino. Niet echt een gezonde maaltijd, maar het vult wel lekker en het is gewoon heerlijk! Echt zo’n pasta waar je van wilt blijven eten. Ik heb deze keer trouwens Pecorino met truffel gebruikt omdat ik dat nog in huis had. Het geeft een zalige twist! Het recept is voor vier personen als voorgerecht of twee personen als hoofd.

Ingrediënten

 • 350 gr spaghetti
 • 100 gr Pecorino Romano (+ eventueel extra)
 • 1 el zwarte peperkorrels
 • 2 el zeezout
 • Materialen: kom, rasp, vijzel, grote kookpan, grote koekenpan of hapjespan, tang

Aan de slag!

 1. Rasp de Pecorino fijn boven een kom. Stamp de peperkorrels in een vijzel. Niet te fijn, niet te grof.
 2. Vul de kookpan met water. Het beste is 1 liter water voor 100 gram pasta. Breng het water aan de kook en voeg dan pas het zout toe. Doe de spaghetti in de pan en roer even tot alles zacht is en onder water staat. Kook de pasta al dente (beetgaar).
 3. Verhit ondertussen de koekenpan of hapjespan op matig vuur en rooster hierin de gestampte peper tot het begint te geuren. Schud de pan af en toe om.
 4. Tegelijk neem je heet kookvocht uit de pan met pasta, ca. een soeplepel. Roer dit door de kaas tot een gladde saus.
 5. Neem de pasta met een tang uit de pan, schud overtollig water eraf en doe in de pan met de peper. Voeg de kaassaus toe en schep of schud het geheel goed om.
 6. Serveer de pasta eventueel met nog wat geraspte Pecorino erover.

Tip: Heb je geen vijzel? Doe de peperkorrels in een zakje en stamp ze met een deegroller of fles. Je kunt natuurlijk ook gewoon peper uit de molen gebruiken, maar voeg dit dan pas toe met de kaas. Uit de molen is doorgaans te fijn om te roosteren, het verbrandt dan snel.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_5b1d15b07d58b_search-form” cat_id=”11764″ cat_select=”0″ default_search=”Vijzel” name=”vijzel” sub_id=”” link_color=”E6007E” subtitle_color=”3F3F3E” pricetype_color=”3F3F3E” price_color=”D94460″ deliverytime_color=”ACBB51″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*