Spaghetti caprese met krokante ham

Spaghetti caprese met krokante ham

Al heb ik een flink aantal pastarecepten waarvan een aantal enorm favoriet, wil ik toch zo nu en dan weer eens iets nieuws. En ik kan je zeggen dat deze spaghetti caprese met krokante ham ook bij de favorieten komt! Zo eenvoudig, maar zo smaakvol! Ik had gewoon spijt dat ik maar een eenpersoonsportie had gemaakt. Ik had best nog wel wat meer gewild 😉

Dit is overigens geen pasta die ‘druipt’ van de saus. Dus al heb je het gevoel dat de tomatenpasta te weinig is, het is echt voldoende! Het is de bedoeling dat de spaghetti caprese door de tomatenpasta ‘gekust’ wordt en niet erin ‘zwemt’.

Enne… mocht je niet weten waar caprese voor staat: dat is een combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum. Rood, wit en groen; de kleuren van de Italiaanse vlag.

Ingrediënten

  • 400 gr ongekookte spaghetti
  • 100 gr zongedroogde tomaatjes
  • 4 – 6 losse zongedroogde tomaatjes
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml gezeefde tomaat
  • 8 plakken rauwe ham (laat weg als je vegetarisch eet)
  • 20 gr (bakje) basilicum
  • 2 bollen mozzarella
  • Milde olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: rucola
  • Materialen: koekenpan, foodprocessor, kookpan, hapjespan, tang

Aan de slag!

  1. Snijd de losse zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes, scheur de basilicumblaadjes in stukjes en scheur de mozzarella in stukjes.
  2. Verhit een heel klein scheutje olie in de koekenpan en bak hierin de plakjes ham krokant. Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  3. Doe de 100 gram zongedroogde tomaatjes met aanhangende olie, het sjalotje, de knoflook en gezeefde tomaat in de foodprocessor en maal tot een pasta. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Kook de spaghetti in ruim gezouten water beetgaar.
  5. Verhit ondertussen op matig vuur een scheutje olie in de hapjespan en bak hierin al roerend de tomatenpasta 3 tot 5 minuten.
  6. Neem de spaghetti met een tang uit de pan (er mag wat vocht blijven aanhangen) en schep door de puree samen met de gesneden tomaatjes. Laat al omscheppend nog even doorwarmen.
  7. Verdeel de spaghetti over borden, eventueel met wat rucola eronder. Verdeel daarover de krokante ham in stukjes gebroken, de mozzarella en basilicum.

Meer caprese:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*