Spaghetti met chorizo, tomaatjes en rucola

Spaghetti met chorizo, tomaatjes en rucola

Deze pasta heb ik weer gemaakt met ingrediƫnten die ik allemaal in huis had! Spaghetti, kappertjes, Parmezaanse kaas en citroen heb ik sowieso altijd in huis en in dit geval had ik ook nog een aangebroken zak rucola, een half bakje tomaatjes en een halve chorizo. Een pasta zonder rijke saus maar dat mis je hier niet door het vocht van de tomaatjes, het citroensap en de vrijgekomen olie van het uitbakken van de chorizo.

Chorizo

Ik hoef je niet te vertellen dat chorizo een Spaanse worstsoort is maar wij kennen voornamelijk de gedroogde vorm als hele worst of dungesneden voor op brood. Chorizo bestaat echter ook in verse vorm om te bakken of grillen. Ik heb dat wel eens gegeten in een tapasbar en het is echt heerlijk. Maar helaas is het bij mij in de buurt nergens te vinden dus gebruik ik altijd de gedroogde vorm. Online is het overigens wel makkelijk te vinden dus ik ga het denk ik maar eens een keer bestellen. Gedroogde chorizo doet me overigens niet zo veel om zo uit het vuistje of op brood te eten, pas als het uitgebakken is vind ik het lekker!

Ingrediƫnten

 • 300 gr linguine
 • 150 gr chorizo, heel
 • 250 gr cherrytomaatjes
 • 4 el kappertjes
 • Sap van een citroen
 • 75 gr rucola
 • Stukje Parmezaan of Pecorino
 • Versgemalen peper
 • Materialen: kookpan, vergiet, hapjespan

Aan de slag!

 1. Kook de spaghetti in gezouten water (1 tl per liter water) beetgaar. Giet af in een vergiet, spoel met koud water en laat uitlekken.
 2. Snijd ondertussen de chorizo in blokjes en halveer de tomaatjes.
 3. Doe de chorizo in een koude hapjespan zonder vetstof en bak op matig vuur tot de chorizo vet begint af te geven en krokant is. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Zorg dat er zoveel mogelijk vet in de pan achterblijft.
 4. Doe de tomaatjes en de kappertjes in de pan en bak tot de tomaatjes zachter zijn geworden. Voeg het citroensap toe en bak een paar seconden mee.
 5. Schep de spaghetti met de chorizo en rucola door de tomaatjes, breng op smaak met peper en warm het geheel nog even door.
 6. Serveer met wat geschaafde Parmezaan.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*