Spaghetti met gerookte forel, kappertjes en dille

Spaghetti met gerookte forel, kappertjes en dille

Ik kan het blijven zeggen, de lekkerste pastagerechten zijn simpel met maar een paar ingrediënten. Zo ook spaghetti met gerookte forel, kappertjes en dille. Het is echt iets van ons om pastagerechten vol te proppen met groenten en vlees, vis of een vleesvervanger om er een complete maaltijd van te maken. In Italië is een pasta echter een primo piatti, een voorgerecht, en daarom altijd vrij eenvoudig. Daarna komen pas groenten en vlees op tafel, de secondo piatti. Ik ken lang niet alle authentieke pastagerechten maar wel uitzonderingen die wel een stuk uitgebreider zijn en veel tijd kosten: tagliatelle/spaghetti bolognese en napoletana en natuurlijk lasagne.

Forel

Forel is een zoetwatervis die behoort tot de zalmachtigen. Al ben ik een enorme visliefhebber, zoetwatervis ben ik dan weer niet zo gek op. Ik vind de smaak vaak wat gronderig. Paling kan dat ook hebben, maar gerookte forel en paling vind ik wel heerlijk. Overigens kan zalm ook een zoetwatervis zijn want deze vis leeft zowel in zoet als zout water. De zalm die wij echter doorgaans eten is gekweekt in zout water. Ook de forel (regenboogforel) die wij in de winkel kopen is gekweekt. Let er op dat het een ASC keurmerk heeft, dan is het verantwoord gekweekt. Sowieso altijd bij vis opletten of het een MSC of ASC keurmerk heeft, dan weet je dat het duurzaam en verantwoord gevangen is.

Ingrediënten

  • 200 gr spaghetti
  • 150 gr gerookte forel (filets)
  • 200 ml room
  • 1 el kappertjes (meer mag ook)
  • Sap van 1 citroen
  • 1 el gehakte verse dille (of 1 tl gedroogde)
  • Stukje Pecorino of Parmezaanse kaas
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: kookpan, hapjespan

Aan de slag!

  1. Kook de spaghetti in gezouten water beetgaar.
  2. Snijd ondertussen de forel in stukjes en warm de room op in een hapjespan maar laat niet koken. Voeg forel, citroensap, kappertjes en dille toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Giet de spaghetti af en meng door de room.
  4. Verdeel de spaghetti over diepe borden of kommen en rasp er wat kaas over.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*