Spaghetti met groene asperges, kip en room

Spaghetti met groene asperges, kip en room

Deze pasta met groene asperges, kip, room, knoflook en Parmezaanse kaas is een vrij eenvoudige pasta maar toch voedzaam en smaakvol! Ik heb hiervoor spaghetti gebruikt maar het kan ook met tagliatelle of een grove pastasoort. En voor mij heerlijk weer een dag dat ik niet op koolhydraten hoef te letten omdat mijn lief niet bij mij is. Want al mis ik hem elke dag dat hij er niet is, ik ben wel een beetje klaar met dat keto gedoe (omdat hij dit dieet volgt). Inmiddels hebben we ook wel afgesproken dat we niet meer streng op keto gaan (omdat hij nooit in ketose is geweest door teveel cheaten), maar wel op de koolhydraten letten.

Groene asperges

Al is het nu het het seizoen voor witte asperges, toch heb ik hier groene gebruikt. En dat is vooral voor de kleur (anders ziet de pasta zo bleek) maar ook omdat het minder werk is. In tegenstelling tot witte, hoef je groene asperges niet te schillen en dat scheelt gewoon tijd. Bovendien zijn groene asperges het hele jaar verkrijgbaar, in sommige supermarkten zelfs uit de diepvries. Een deel van de asperges maal je fijn met de room zodat de saus een lichtgroene kleur krijgt. Ik vind het ook zonde om dan witte te gebruiken want als ik deze eet, dan wil ik ook dat ze de hoofdrol spelen en niet onzichtbaar vermalen tot een saus.

Ingrediƫnten

 • 400 gr spaghetti
 • 400 gr groene asperges
 • 2 kipfilets of 4 kipdijfilets
 • 250 ml room
 • 4 teentjes knoflook
 • 75 gr Parmezaanse kaas (heel stukje)
 • 1 el neutrale olijfolie
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: grote kookpan, rasp, hapjespan, schuimspaan, sauspannetje, staafmixer

Aan de slag!

 1. Breng een grote pan water met wat zout aan de kook.
 2. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en gooi weg. Snijd de kopjes plus een cm eraf. Leg de kopjes opzij en snijd de rest van de asperges in stukjes. De kip in blokjes snijden en kruiden met peper en zout. Snipper de knoflook en rasp 50 gram van de Parmezaan fijn.
 3. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip bruin en gaar. Houd warm op laag vuur.
 4. Kook ondertussen de aspergestukjes (maar niet de kopjes) 4 tot 5 minuten tot ze zacht zijn. Schep met een schuimspaan uit de pan.
 5. Kook in dezelfde pan de spaghetti beetgaar. De laatste 2 minuten de aspergekopjes toevoegen.
 6. Ondertussen de room met de knoflook in een pannetje aan de kook brengen. Neem van het vuur, voeg de aspergestukjes met de geraspte Parmezaan toe en maal met een staafmixer tot een gladde saus.
 7. Giet de spaghetti met de aspergekopjes af en doe met de room in de pan bij de kip. Schep het geheel goed om en breng op smaak met peper.
 8. Verdeel de spaghetti over kommen of borden en schaaf er nog wat Parmezaan over.

Klik hier voor meer recepten met asperges!

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*