Spaghetti met knoflook-kruidenboter

Spaghetti met knoflook-kruidenboter

Vanavond ben ik de keuken ingedoken met de bedoeling om restjes op te maken. Een basilicumplantje wat er niet zo’n zin meer in heeft, half bakje bieslook, half bakje peterselie, restje rucola, stukje Parmezaan… Daar viel best nog wel wat van te maken! Paar tenen knoflook, flink wat boter en spaghetti erbij, en je hebt een heerlijke, simpele pasta die binnen no-time op tafel staat!

Ingrediënten

  • 400 gr spaghetti
  • 100 gr gezouten boter
  • 8 teentjes knoflook, geperst
  • Handje basilicumblaadjes, gehakt
  • Handje peterselie, gehakt
  • Volle hand rucola, gehakt
  • 10 gr bieslook, gehakt
  • 4 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Aan de slag!

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water al dente. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  2. Smelt de boter op laag vuur in een ruime koekenpan. Voeg de knoflook toe en fruit 1 à 2 minuten. Laat het niet te bruin kleuren, want dan wordt het bitter. Voeg de kruiden en de rucola toe en schep even om. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Doe de spaghetti erbij en meng omschuddend of met een tang goed door de boter. Laat nog even doorwarmen.
  4. Verdeel de spaghetti over borden en garneer met de Parmezaanse kaas.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*