Spaghetti met krab en knoflookbroodkruim

Spaghetti met krab en knoflookbroodkruim

Dit gerechtje is alweer van bijna twee weken terug. Werd tijd om ‘m eens online te zetten. Heerlijk simpel, maar zeer smaakvol! Als je geen krab kunt vinden of het te duur vind, dan kun je ook krabvlees uit blik gebruiken maar dit is wel wat minder van smaak. Gebruik geen krabsticks (surimi), want daar is echt geen spoortje echt krab aan te pas gekomen.

Ingrediënten

  • 400 gr spaghetti
  • 250 gr krabvlees, fijngeplukt
  • 15 romaatjes (snoeptomaatjes), in vieren
  • 5 witte boterhammen
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 6 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • 2 el verse oregano, fijngehakt
  • 100 ml witte wijn
  • 6 el milde olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Hulpmiddelen: hapjespan, foodprocessor, koekenpan

Aan de slag!

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit hierin 2 teentjes knoflook kort aan.
  2. Voeg de tomaten, krab, 2 eetlepels peterselie en wijn toe en laat 15 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur. Schep af en toe om. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Kook ondertussen de spaghetti in gezouten water beetgaar.
  4. Maak ondertussen ook het knoflookbroodkruim. Maal hiervoor de boterhammen fijn in de foodprocessor.
  5. Meng het broodkruim met de bieslook, oregano en de rest van de peterselie.
  6. Verhit 4 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak hierin het broodkruim met de rest van de knoflook en peper en zout naar smaak goudbruin.
  7. Giet de spaghetti af en meng met een tang door de krabsaus.
  8. Verdeel over borden en bestrooi met het broodkruim.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*