Spaghetti met Parmezaan, citroen en knoflook

Spaghetti met Parmezaan, citroen en knoflook

Ik zeg altijd dat er geen pastagerecht zo simpel is als spaghetti aglio, olio e peperoncino. Maar dat is toch niet waar. Deze spaghetti met Parmezaanse kaas, citroen en knoflook is namelijk nóg simpeler. Het is al jaren geleden dat ik dit voor het laatst gemaakt heb. Het recept was min of meer uit mijn hoofd verdwenen. Of eigenlijk diep opgeslagen want het drong zich ineens weer aan me op. En dat vond ik helemaal niet erg! 😀 Behalve de spaghetti, wordt er niets gekookt. Makkelijker kan niet!

Ingrediënten

 • 300 gr droge of 375 gr verse spaghetti
 • 100 gr Parmezaanse kaas, (vers)geraspt
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 citroen
 • 3 el extra vergine olijfolie van goede kwaliteit
 • Versgemalen zeezout
 • Materialen: vijzel (of foodprocessor), ruime kookpan

Aan de slag!

 1. Doe de knoflook in een vijzel met een beetje zout en maal de knoflook fijn
 2. Voeg olijfolie, driekwart van de Parmezaan en ruim citroensap toe. Maal alles samen tot een gladde substantie. Als het niet goed glad wordt, dan voeg je wat extra citroensap toe. Proef en voeg eventueel nog wat zout toe.
 3. Kook de pasta al dente met ruim zout.
 4. Meng de saus door de warme pasta en serveer direct. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_5c878c517982b_search-form” cat_id=”11764″ cat_select=”0″ default_search=”vijzel” name=”ijzel” sub_id=”” link_color=”E6007E” subtitle_color=”3F3F3E” pricetype_color=”3F3F3E” price_color=”D94460″ deliverytime_color=”ACBB51″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*