Spaghetti met sardientjes, tomaatjes, olijven en kappertjes

Spaghetti met sardientjes, tomaatjes, olijven en kappertjes

We zitten op dit moment midden in een hittegolf en hoe graag ik ook lekker aan het kokkerellen ben, met deze hitte trek ook ik het niet om lang in de keuken te staan 🥵 Het liefst eet ik nu elke dag een salade maar ja, je moet toch ook afwisselen. Al worden snelle koolhydraten, zoals wit brood en witte pasta, afgeraden tijdens hitte, toch heb ik spaghetti op het menu gezet (ga eventueel voor volkoren pasta) maar wel een lekker snelle pasta met sardientjes, cherry tomaatjes, olijven, kappertjes, ui en basilicum. Klaar in 20 minuten!

Deze spaghetti is overigens zonder saus. Geen room, tomatensaus of wat dan ook. Het lijkt kaal maar het is echt vol van smaak, ook omdat je de olie uit de blikjes van de sardientjes gebruikt.

Sardientjes uit blik

Door mijn Scheveningse roots ben ik een enorme visliefhebber. Ik ben grootgebracht met verse noordzeevis. Maar naast verse vis ben ik ook echt fan van vis uit blik; ik schreef er zelfs een blog over. In die blog schrijf ik ook over de visconserven van Zallo en Nuri die onder andere via Deli Manger worden verkocht. Net zoals bij zoveel producten, is er ook in visconserven kwaliteitsverschil en met Zallo en Nuri heb je echt topkwaliteit in handen! Dus als je voor de sardientjes voor echt goed kwaliteit wilt gaan, koop dan zeker die van Nuri. Ik geef toe dat het een behoorlijk stukje duurder is dan wat je in de supermarkt vindt, maar als je een kenner bent proef je absoluut het verschil.

Ingrediënten

  • 200 gr spaghetti
  • 2 blikjes sardientjes
  • Bakje cherry tomaatjes
  • Handje groene olijven
  • 3 el kappertjes
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • Verse basilicum
  • Neutrale olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: zeef/vergiet, grote kookpan, hapjespan, tang of spaghettilepel

Aan de slag!

  1. Laat de sardientjes uitlekken maar vang de olie op. Snipper de ui, hak de knoflook fijn, snijd de olijven in ringetjes, halveer de tomaatjes en snijd een handje basilicumblaadjes in reepjes.
  2. Breng een grote pan water met ruim zout (1 tl per liter water) aan de kook. Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  3. Verhit ondertussen de olie van de sardientjes plus nog een scheutje extra olie in een hapjespan en fruit de ui 5 minuten. Voeg de knoflook en tomaatjes toe en bak een paar minuten mee.
  4. Voeg de sardientjes toe en breek ze al roerend in stukjes. Doe de olijven, kappertjes en Italiaanse kruiden erbij en warm even mee.
  5. Ondertussen is de spaghetti gaar. Hevel de spaghetti met aanhangend kookvocht uit het water met een tang of spaghettilepel over in de hapjespan en meng het geheel goed door. Voeg eventueel nog een scheutje kookvocht toe en breng op smaak met zout en peper.
  6. Schep de basilicum erdoor en serveer direct.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*