Sperziebonen en bloemkool salade (Keto)

Sperziebonen en bloemkool salade (Keto)

Deze salade met sperziebonen, bloemkool, ham, olijven en feta maakte ik voor mijn lief als lunch maar is door de hoeveelheid groenten ook een prima maaltijdsalade. Als lunch goed voor vier personen en als maaltijd voor twee. Een salade hoeft echt niet altijd sla te bevatten. Van groenten vult het veel meer en zo kom je ook nog eens makkelijk aan je benodigde hoeveelheid groenten per dag.

Overigens was het eerst de bedoeling om broccoli te gebruiken in plaats van sperziebonen. Maar ik had van een ander recept nog sperziebonen over en ik gooi vrijwel nooit iets weg.

Sperziebonen en bloemkool

Sperziebonen en bloemkool kun je uiteraard vers kopen maar diepvries is ook helemaal goed. Ik heb ook gewoon diepvries gebruikt. Het scheelt ook lekker in tijd want je hoeft de bloemkool niet in roosjes te snijden en de sperziebonen niet af te halen en breken. Groenten uit de diepvries zijn in principe ook gewoon vers want ze worden binnen een paar uur na de oogst verwerkt en ingevroren. Eigenlijk is dit dus zelfs verser want ‘verse’ groenten leggen een langere weg af vanaf de oogst naar de supermarkt en tot slot op jouw bord. Ik bedoel dan wel echt diepvries, uit potten en blikken is weer een ander verhaal. Lees hier maar.

Ingrediënten

  • 400 gr sperziebonen
  • 400 gr bloemkool
  • 250 gr hamblokjes
  • 200 gr feta of witte kaas
  • Handje zwarte olijven zonder pit
  • ½ el Italiaanse kruiden
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 120 ml extra vergine olijfolie
  • 60 ml witte wijnazijn
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: kookpan, vergiet, schaal

Aan de slag!

  1. Snijd bloemkool in kleine roosjes en halveer de sperziebonen als je ‘verse’ gebruikt (zie boven). Breng een flinke pan water met wat zout aan de kook en blancheer de groenten ca. 5 tot 7 minuten tot ze beetgaar zijn. Spoel koud af in een vergiet en laat uitlekken.
  2. Snijd de kaas en tomaten in blokjes en halveer de olijven.
  3. Klop in een schaal een dressing van de olie, azijn, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en wat peper en zout. Schep de sperziebonen, bloemkool, ham, tomaat, olijven en de kaas erdoor.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*