Sperziebonen met mosterd en crème fraîche

Sperziebonen met mosterd en crème fraîche

Als ik sperziebonen eet, dan is het nooit gewoon gekookt en dan zo op mijn bord. Ik vind ze absoluut niet vies maar wel een beetje saai (eigenlijk heb ik dat met bijna alle groenten) dus doe ik er altijd iets extra’s mee. Op z’n Italiaans is bij mij favoriet, maar ook op z’n Indisch. Deze keer heb ik er weer eens iets anders mee gedaan door de sperziebonen te mengen met een saus van sjalot, mosterd, crème fraîche en citroensap. Ook een blijvertje!

Sperziebonen vers of diepvries?

Eigenlijk gebruik ik altijd het liefst gebroken sperziebonen uit de diepvries omdat ik een hekel heb aan bonen schoonmaken, net als spruiten. Nu heb ik echter wel ‘verse’ gebruikt omdat ik de sperziebonen voor dit recept heel wilde laten. Er is echter niets mis met diepvries bonen want diepvriesgroenten zonder toevoegingen als sauzen en andere smaakmakers zijn ook hartstikke vers. Ze worden binnen een paar uur, vaak zelfs binnen een uur, na de oogst schoongemaakt, gesneden en snel ingevroren. Eigenlijk zijn verse groenten van land of kas tot supermarkt en tenslotte op jouw bord iets minder vers dan diepvries omdat hier enkele dagen tussen zit zonder de vriezer als tussenkomst. En een bijkomend voordeel voor wie op zijn budget moet letten: onbewerkte diepvriesgroenten zijn vaak nog goedkoper! Meer over vers, ingevroren of uit pot of blik lees je hier.

Ingrediënten

 • 500 gr sperziebonen
 • 1 el grove mosterd
 • 3 el crème fraîche klein
 • 1 sjalotje
 • Sap van een halve citroen
 • 25 gr boter
 • Zout
 • Materialen: kookpan, vergiet, hapjespan

Aan de slag!

 1. Maak de sperziebonen schoon en snipper het sjalotje.
 2. Kook de bonen ca. 7 minuten met wat zout. Ze moeten net gaar en nog een beetje knapperig zijn. Giet af en laat uitlekken.
 3. Verhit 0ndertussen de boter in een hapjespan en fruit het sjalotje tot deze zacht is. Voeg de mosterd en crème fraîche toe en laat even zachtjes pruttelen.
 4. Schep de sperziebonen en citroensap erdoor en serveer direct.

Advertentie
 

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*