Spicy kip met mozzarella

Spicy kip met mozzarella

In de categorie creatief met kip! Lekker pittig aan de buitenkant door de boter met tabasco en heerlijk romige gesmolten mozzarella binnenin. Even om en om grillen in de grillpan en je bent klaar! Ik eet dit het liefst met een eenvoudige salade met een frisse dressing en gebakken aardappeltjes.

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 2 bollen mozzarella, in plakjes
  • 25 gr echte boter
  • Tabasco
  • ¼ tl gerookt zeezout
  • Versgemalen zwarte peper
  • Materialen: sauspannetje, grillpan

Aan de slag!

  1. Snijd de kipfilets horizontaal in, maar net niet helemaal door. Klap ze open en maal er peper over. Verdeel de mozzarella over de helft van de filets en klap ze weer dicht.
  2. Smelt de boter in een sauspannetje. Roer er tabasco door tot het naar jouw smaak pittig genoeg is, en roer het zout erdoor. Bestrijk de kipfilets aan de bovenkant met de pittige boter.
  3. Verhit een grillpan. Leg de kipfilets met de boterkant in de pan en bestrijk gelijk de andere kant met de boter. Gril de kipfilets ca. 7 minuten per kant tot de kaas goed gesmolten is.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*