Spinazie omelet met champignons en ham (keto)

Spinazie omelet met champignons en ham (keto)

In plaats van een salade nu weer eens een omelet aan mijn lief als lunch meegegeven naar zijn werk. Deze keer met spinazie door het eimengsel en met een vulling van gebakken champignons met bosui, ham en Parmezaanse kaas. Je kunt de omelet prima koud eten maar als je het kunt opwarmen op je werk, doe dat dan zeker want dan is hij nog lekkerder!

Spinazie en ham

Voor deze omelet heb ik gewoon diepvries spinazie gebruikt, maar dan wel de grof gehakte en zeker geen à la crème. Overigens niet om op geld te besparen omdat verse spinazie duurder is, maar omdat ik nog een aangebroken pak in de vriezer had. En ik maak altijd eerst op wat er nog in huis is. Bovendien scheelt het tijd want verse spinazie moet je eest nog roerbakken om het te laten slinken. De spinazie moet overigens heet goed uitgelekt zijn dus gooi het ’s ochtends al uit de vriezer in een zeef of vergiet als je ’s avonds de omelet wilt eten, of ’s avonds als je naar bed gaat voor de lunch de volgende dag. Wat betreft de ham kies je gewoon wat jij het lekkerst vindt of wat binnen je budget past. Ik was zelf van plan om een rauwe hamsoort te gebruiken maar lief wilde nu eens achterham omdat ik al regelmatig rauwe ham in mijn gerechten gebruik (vind ik zelf het lekkerst), meestal Serranoham of Schwarzwälder Schinken.

Tip: spinazie in een omelet is ook prima een verstopte groente voor kinderen die lastige groente-eters zijn. Noem het bijvoorbeeld een draken of Shrek omelet. 

Ingrediënten

 • 4 tot 6 eieren (afhankelijk van de grootte)
 • 200 gr diepvries spinazie
 • 250 gr champignons
 • 2 bosuitjes
 • 100 gr ham naar wens
 • ½ tl uienpoeder
 • ½ tl knoflookpoeder
 • Stukje Parmezaanse kaas
 • Boter of neutrale olie
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: zeef/vergiet, koekenpan met deksel, rasp

Aan de slag!

 1. Laat de spinazie ruim van te voren ontdooien en heel goed uitlekken. Druk of knijp daarna nog zoveel mogelijk vocht eruit.
 2. Snijd de champignons in plakjes, de bosui in ringetje en de ham in reepjes.
 3. Verhit wat boter of olie in een koekenpan en bak de champignons met wat peper en zout tot ze bruin en zacht zijn. Voeg de bosuitjes en ham toe en bak nog een minuut mee. Schep uit de pan.
 4. Klop ondertussen de eieren los met uienpoeder, knoflookpoeder en peper en zout en meng de spinazie erdoor.
 5. Verhit weer wat boter of olie en bak op matig vuur van de helft van het eimengsel een omelet ca. 3 minuten tot de onderkant goudbruin is. Schep de helft van het champignonmengsel op één helft van de omelet en rasp er wat Parmezaan over. Doe het deksel op de pan tot de bovenkant van de omelet gestold is. Klap de omelet dubbel en laat voorzichtig op een bord glijden. Houd warm onder aluminiumfolie. Bak zo nog een tweede omelet.

Spinazie omelet met champignons en ham (keto)

Spinazie omelet met champignons en ham (keto)

Ook lekker:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*