Spinaziesalade met geroosterde radijs en ei

Spinaziesalade met geroosterde radijs en ei

Een salade hoeft echt niet altijd sla te bevatten. Spinazie leent zich heel goed om een smaakvolle salade van te maken. Bovendien komt er vanuit het nitraat in de groente geen nitriet vrij omdat je de spinazie niet verhit. Nitriet kan namelijk schadelijk zijn voor je lichaam. Met name als je meer dan twee keer per week warm bereidde groenten met veel nitraat eet.

De radijs in deze salade kun je uiteraard ook rauw gebruiken, maar door het roosteren is de smaak minder scherp. En net als spinazie, zijn radijsjes supergezond. Ze zijn een bron van calcium, magnesium, kalium, zink, ijzer en vitamines B1, B2, B3, B5, B6, B11 en C. Ook leveren ze veel vezels, wat weer goed is voor je spijsvertering. Het eitje en de noten in deze spinaziesalade zijn een bron van gezonde eiwitten. Ik heb nu cashewnoten gebruikt omdat ik die nog in huis had, maar je kunt uiteraard ook andere noten gebruiken.

Ingrediënten

  • 200 gr verse spinazie, gewassen
  • 1 bosje radijs
  • 4 eieren
  • 20 gr cashewnoten (of andere naar wens)
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 el milde olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: bakblik, koekenpan, kookpan, kom

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. en breng een pan water aan de kook.
  2. Was de radijsjes en verwijder het loof en de worteltjes. Heb je ongewassen spinazie, was dit dan ook en laat goed uitlekken.
  3. Snijd de radijsjes in kwarten en hussel ze met de milde olie in een bakblik. Rooster de radijs ca. 15 minuten in het midden van de oven.
  4. Pocheer ondertussen de eieren of kook ze naar wens zacht of halfhard. (Lees hier bij stap 5 hoe je eieren pocheert). Gebruik je ongebrande noten, rooster deze dan tegelijkertijd in een droge koekenpan. Hak eventueel de noten grof.
  5. Klop in een kom een dressing van de extra vergine olijfolie, azijn en mosterd en breng op smaak met zout en peper. Hussel de spinazie en de radijsjes erdoor.
  6. Verdeel de salade over borden en bestrooi met de noten. Leg op elk bord een ei en snijd net niet helemaal doormidden. Maal tot slot nog wat peper over de salades.

Meer recepten met spinazie:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*