Staycation weekmenu – Waar eten we vandaag? (deel 2, Azië)

Staycation weekmenu – Waar eten we vandaag? (deel 2, Azië)

2020, het jaar van het coronavirus. Inmiddels is het juli en mogen we weer alles zolang we maar strikte regels volgen en we kunnen zelfs weer naar verschillende landen op vakantie. Voor velen een hoera nu de zomervakantie net is aangebroken; zij zijn al vertrokken of vertrekken binnenkort. Maar een grotere groep mensen houdt het dit jaar toch liever nog op een staycation en maakt er het beste van in eigen land. Is het voor jou ook Costa Balconia, Hintergarten, Terrasmanië, Indoornesië of Mon Jardin? Haal het buitenland dan gewoon in huis! Voor wie dol is op Azië heb ik een speciaal Aziatisch weekmenu samengesteld.

Maandag Indonesië: Nasi goreng met saté

In heel Indonesië wordt dit beschouwd als nationaal gerecht, hoewel er niet echt een eenduidig recept voor is, behalve dat het gaat om gebakken rijst met extra ingrediënten. Lekker met een gebakken eitje, saté en atjar of zoetzuur van komkommer. Hou jij je aan Meatless Monday, laat dan de kip in de nasi weg en maak saté van tempeh.

Dinsdag India: Curry met bloemkool en paneer

De milde currypasta komt niet uit een pakje maar maak je helemaal zelf. Je hebt nu toch de tijd in je vakantie. Paneer, Indiase kaas die niet smelt, is tegenwoordig in veel supermarkten te koop van het merk Apetina. Kun je het niet vinden, dan is halloumi een alternatief al is deze kaas wel iets zouter dan paneer.

Woensdag China: Mihoen goreng met gesmoord varkensvlees

Mihoen zoals je het echt bij de Chinees krijgt. De mihoen zelf is zonder vlees want je maakt hier een apart vleesgerecht bij. Ik heb hier gekozen voor gesmoorde procureur volgens dit recept maar dan zonder de bao en zoetzuur. Of ook lekker hierbij is hong shao rou of xa xiu.

Donderdag Thailand: Kip met cashewnoten en gebakken rijst

In tegenstelling tot veel Thaise gerechten is dit gerecht heel mild dus ook geschikt voor wie niet van heet eten houdt en voor jonge kids.

Vrijdag China: Loempia’s

Voor Fastfood Friday gaan we nog een keer terug naar China met een grote, goed gevulde loempia. Loempiavellen zijn tegenwoordig in nagenoeg elke supermarkt gewoon te koop. Je vindt ze in de diepvries bij het bladerdeeg en filodeeg. Je hebt er wel even wat werk aan maar dat mag de pret niet drukken!

Zaterdag Vietnam: Bánh mì thit

De zaterdag is gereserveerd voor een heerlijke broodmaaltijd want dat is wat dit is. Bánh mì is Vietnamees voor brood. En in Vietnam is dat meestal een baguette of pistoletje, een overblijfsel van vroegere Franse kolonisten. Overal in Vietnam kun je goed gevulde broodjes op straat kopen. Thit staat voor vlees, dus bánh mì thit is gewoon een broodje met vlees. Maar dan wel een bijzondere combinatie van Frans en Aziatisch.

Zondag Japan: Ramen met kip, paksoi, spinazie en shiitake

Deze ramen, Japanse noedelsoep, is klaar in 30 minuten dus ideaal om te maken na een dagje weg of als je thuis gewoon van een rustige zondag wilt genieten. En al is het snel klaar, de soep is toch boordevol voedzame ingrediënten.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*