Staycation weekmenu – Waar eten we vandaag? (deel 5)

Staycation weekmenu – Waar eten we vandaag? (deel 5)

Behoor jij tot de groep mensen die vanwege het coronavirus een vakantie in het buitenland dit jaar overslaat en er thuis het beste van probeert te maken in Costa Balconia, Hintergarten, Terrasmanië, Indoornesië of Mon Jardin? Haal het buitenland dan gewoon in huis en eet elke dag iets uit een ander land. Deze week vliegen we gewoon kriskras de wereld over en dat zonder een al te grote CO2-footprint achter te laten! Zo is de wereld over reizen in eigen huis best duurzaam 😉 Met dit staycation weekmenu, de laatste van de reeks, ben je toch elke dag een beetje op vakantie. Maak er een feestje van met bijpassende drankjes, muziek en decoratie!

Maandag Frankrijk: Klassieke steak tartare

We starten deze laatste week met een Franse klassieker. Veel mensen zijn huiverig voor steak tartare omdat het van rauw rundvlees wordt gemaakt. Maar hey… eet je ook niet gewoon carpaccio? Filet americain op je brood of toastje? Of misschien wel eens een broodje tartaar met ui (en ei)? Ook gewoon rauw vlees! Dus waarom zou je je niet eens wagen aan deze Franse klassieker? Eet dit met friet en een eenvoudige salade.

Dinsdag Japan: Japanse salade met teriyakikip

Vandaag zappen we naar de andere kant van de wereld voor een heerlijke maaltijdsalade. Maaltijdsalades zijn altijd lekker op warme dagen of als je niet veel tijd hebt. Voor deze salade moet je echter wel tijd uittrekken maar het is absoluut de moeite waard!

Woensdag Zweden: Smörgåstårta (hartige broodtaart)

Smörgåstårta is een hartige taart van brood. Het wordt in laagjes opgebouwd met verschillende vullingen. Meestal vier lagen brood met drie vullingen ertussen. Een vast recept is er niet voor, je kunt er van alles voor gebruiken. Deze versie is onder andere met garnalensalade, eiersalade en gerookte zalm.

Donderdag Italië: Spaghetti alla carbonara

Deze hele staycation gaan we nog één keer terug naar Italië omdat een pasta altijd lekker is. En daar kiezen we voor een echte klassieker: spaghetti alla carbonara. Een echte carbonara bevat overigens nooit room! Het wordt gemaakt met eieren en omdat ze nagenoeg rauw worden verwerkt, is het dus wel van belang dat ze kakelvers zijn. Je zit immers niet te wachten op een mogelijke salmonellabesmetting.

Vrijdag Mexico: Crispy chicken taco’s met ranchdressing

In de vorige staycation weekmenu’s waren we nog niet één keer in Latijns-Amerika geweest dus daar moest verandering in komen met een tripje naar Mexico. In Mexico zijn taco’s overigens altijd gemaakt van zachte tortilla’s, de harde schelpen komen uit de Tex-Mex keuken. Tex-Mex staat voor Texaans-Mexicaans, dus eten uit het Amerikaanse Texas met Mexicaanse invloeden. Wil je het echt goed doen, dan maak je zelf de tortilla’s. Veel lekkerder dan die uit de supermarkt!

Zaterdag Indonesië: Broodje Indische gehaktballetjes in pindasaus

Wie houdt er nou niet van gehaktballetjes en van pindasaus? Voor een makkelijke zaterdag heerlijk op een broodje met zoetzure komkommer voor een frisse touch en gefruite uitjes voor een crunch. De gehaktballetjes zijn uiteraard gekruid met typisch Aziatische smaken. En de pindasaus? Die komt niet uit een kant-en-klaar bakje maar maak je zelf!

Zondag Nederland: Oma’s groentesoep met rundvlees en balletjes

Home sweet home, we zijn lekker weer thuis! Vakantie is fijn maar thuiskomen is dan ook altijd weer heerlijk en vaak heb je dan zin in iets wat je thuis wel eet maar in het buitenland nooit. Normaal ga je na een lange reis niet nog eens een pan soep maken maar hey, je bent toch al thuis. Dus sluiten we de staycation af met een heerlijke pan Hollandse groentesoep zoals Oma dat altijd maakte.

Lees ook:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*