Staycation weekmenu – Waar eten we vandaag?

Staycation weekmenu – Waar eten we vandaag?

2020, het jaar van het coronavirus. Inmiddels is het juli en mogen we weer alles zolang we maar strikte regels volgen en we kunnen zelfs weer naar verschillende landen op vakantie. Voor velen een hoera nu de zomervakantie net is aangebroken; zij zijn al vertrokken of vertrekken binnenkort. Maar een grotere groep mensen houdt het dit jaar toch liever nog op een staycation en maakt er het beste van in eigen land. Is het voor jou ook Costa Balconia, Hintergarten, Terrasmanië, Indoornesië of Mon Jardin? Haal het buitenland dan gewoon in huis en eet elke dag iets uit een ander land. Met dit staycation weekmenu ben je toch elke dag een beetje op vakantie. Maak er een feestje van met bijpassende drankjes, muziek en decoratie!

Maandag Italië: Kiprolletjes met prosciutto, mozzarella, tomaatjes en pesto

Kiprolletjes vertaald naar het Italiaans is involtini di pollo. Involtino, het enkelvoud, betekent letterlijk rollade. Maar in Italië is dat doorgaans niet zoals wij standaard rollade uit de winkel kennen; een stuk samengebonden mager vlees wat we een tijdje in de braadpan of oven garen. De Italianen rollen zelf het vlees op met een vulling en dan vaak in kleinere eenpersoonsporties, zoals in dit recept. Lekker met panzanella en spaghetti aglio, olio e peperoncino of gebakken aardappeltjes.

Dinsdag Griekenland: Gevulde aubergines

De aubergines zijn al een compleet gerecht omdat ze bestaan uit groenten, vlees en rijst. Maar het is natuurlijk nog completer (en staat leuker op je bordje) wanneer je er ook nog een Griekse salade bij maakt en er een lekkere lik tzatziki bij serveert!

Woensdag India: Kip tikka masala

Een zalige combinatie van geurige specerijen, het pittige van pepers en yoghurt als frisse tegenhanger. Het is geen moeilijk recept, alleen kost het wel wat tijd. Erbij eet je basmatirijst en gewokte spinazie met ui en knoflook. (Gesnipperde ui en knoflook fruiten in wat olie, verse spinazie toevoegen en roerbakken tot het wat geslonken is en op smaak brengen met zout en peper).

Donderdag Spanje: Huevos a la Flamenca

Oftewel: Spaanse flamenco eieren. Een heerlijk eenpansgerecht boordevol smaak met Serranoham, chorizo, tomaat, kikkererwten, ei en kruiden en specerijen. Serveer er knapperig warm brood bij om in de saus te dippen.

Vrijdag Amerika: Crispy fried chicken

Fastfood Friday! Als je deze krokante stukken kip (zonder bot) een keer hebt gegeten, dan maak je het zeker vaker! De kip moet wel minstens uur marineren maar verder is het niet veel werk. Lekker erbij is coleslaw en uiteraard friet.

Zaterdag Japan: Katsu sando

Voor mij is de zaterdag altijd gereserveerd voor een broodmaaltijd. En dan niet gewoon een boterham maar een goed gevuld of bijzonder broodje. Katsu sando is een broodje schnitzel op z’n Japans met een heerlijke saus. De schnitzels maak je wel van scratch zelf!

Zondag Frankrijk: Franse uiensoep

Een heel makkelijke soep om te maken maar trek er wel anderhalf uur voor uit. De soep is lekker hartig en verder hoef je er niets bij te hebben behalve stokbrood en geraspte gruyère. Stokbrood gaat in de kom op de soep, gruyère erop en dan nog even in de oven onder grill om de kaas te laten smelten.

Stay tuned, want dit was pas het eerste staycation weekmenu!

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*