Stevig ontbijt: roerei met spek, cheddar en rösti

Stevig ontbijt: roerei met spek, cheddar en rösti

Voor wie in het weekend van een stevig ontbijt houdt, is roerei met spek, cheddar en mini rösti misschien wel iets! Ik maakte het pas geleden na een wel heel gezellig avondje met iets teveel wijntjes 😉 Eieren heb ik toch altijd in huis, cheddar smeltkaas ook vrijwel altijd (is één van mijn guilty pleasures) en spek meestal ook wel.

Roerei

Roerei hoort smeuïg, zelfs iets vloeibaar, te zijn en niet tot droog kruim gebakken. De truc is door ruim boter te gebruiken en de eieren op matig vuur te bakken. En uiteraard blijven roeren. Zodra de eieren beginnen te stollen neem je de pan van het vuur of je draait het vuur al uit en roert dan nog eventjes door want de eieren zullen dan nog even doorstollen. Voor je het weet ben je te laat en heb je drooggebakken kruim. Het is de bedoeling dat het allemaal nog wat aan elkaar hangt. Ik combineer voor dit ontbijt nu dus roerei met spek, cheddar en rösti maar kun je kun er echt enorm mee variëren.

Ingrediënten

 • 8 eieren
 • 8 plakjes ontbijtspek
 • 8 plakjes cheddar smeltkaas
 • 2 handjes mini rösti
 • 5 el (75 ml) melk
 • 25 gr boter
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: kom, airfryer, koekenpan

Aan de slag!

 1. Snijd de plakjes cheddar in fijne reepjes. Klop de eieren met de melk los in een kom.
 2. Bak de mini rösti volgend aanwijzingen op de verpakking in de airfryer. Heb je die niet, dan kan het ook gewoon in de oven of eventueel in de koekenpan met een beetje olie of boter.
 3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de plakjes spek krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
 4. Smelt de boter op matig vuur in de koekenpan en maak roerei tot het net begint te stollen. Het is belangrijk dat je dit niet op te hoog vuur doet want het moet smeuïg zijn, geen droog eierkruim.
 5. Als het roerei net begint te stollen, de cheddar, rösti en grof verkruimelde spek toevoegen en nog even doorroeren tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout (rustig met het zout want je hebt ook al spek en kaas) en serveer direct met bijvoorbeeld toast.

Ook lekker:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*