Strofrietjes

Strofrietjes

Creatief met aardappel! šŸ˜‰ Zelfgemaakt frietjes zijn gewoon altijd lekker, maar waarom zouden ze altijd zo moeten zijn zoals we ze standaard kennen? Deze strofrietjes zijn echt top, zo heerlijk krokant! En zeg nou zelf, is toch weer eens wat anders om bij een hamburger te serveren?! Ik kon ervan blijven eten en was bijna geneigd om nog een aardappel te schillen. Het is dat het toch watĀ tijd kost anders had ik het gedaan. Ze zijn overigens ook lekker om bij een borrel op tafel te zetten. Om ze extra aan te kleden kun je er dan ook nog wat Parmezaan over raspen.
Om kleinere porties te frituren gebruik ik trouwens gewoon een braadpan omdat ik gewoon graag steeds schone olie gebruik in de hoeveelheid die ik op dat moment nodig heb. Een friteuse moet je toch altijd tot een minimum vullen en ik vind het na een paar keer gebruik al snel muffig worden. Maar voel je uiteraard vrij een friteuse te gebruiken als je dat gemakkelijker vindt!

Ingrediƫnten

  • 4 middelgrote aardappels
  • 500 ml zonnebloemolie
  • Zout
  • Materialen: juliennesnijder, grote braadpan met dikke bodem, kookthermometer, schuimspaan

Aan de slag!

  1. Schil de aardappels en snijd ze met een juliennesnijder in sliertjes.
  2. Doe de sliertjes in een zeef, spoel ze goed af en laat uitlekken.
  3. Verdeel de sliertjes over een paar lagen keukenpapier en bedek met een paar lagen keukenpapier. Druk de bovenste laag goed aan. Laat zo een half uur tot een uurtje liggen.
  4. Verhit de olie in de pan tot 160 graden.Ā Frituur de helft van de aardappelsliertjes ca. 5 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Frituur ook zo de andere helft en laat uitlekken.
  5. Verhoog de olietemperatuur naar 180 graden. Frituur wederom de aardappel in 2 porties 2 tot 3 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ook weer even uitlekken op keukenpapier.
  6. Doe de strofrietjes in een kom en schud ze om met wat zout.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*