Super vis clubsandwich

Super vis clubsandwich

Soms kan ik gewoon niet kiezen, zeker als het om vis gaat. Kiezen was bij dit recept dan ook geen optie. Gewoon lekker alles wat ik in huis had! Maak mij maar wakker voor vis! Vis zit in mijn genen als half Scheveningse, half Haagse. En ik voel mee meer Scheveningse dan Haagse. (Al is Scheveningen gewoon Den Haag, maar zeg dat echt niet tegen een Scheveninger¬† ūüėõ¬†)¬†Ik ben grootgebracht met vis en kan echt niet zonder. Ik laat liever vlees staan dan dat ik vis uit mijn voedingspatroon moet verbannen.

Kort geleden had ik in een weekend verse gerookte zalm, grote garnalen en krabvlees in huis. En dan ook nog surimi en ingeblikte¬†zalm, tonijn, ansjovis en sardientjes. Ik wilde iets doen met al deze vis tegelijk. Een¬†salade? Of iets anders? Het werd iets anders in de vorm van een superclubsandwich met vis! Bereid je voor op¬†letterlijk een heel grote hap gezien al de lagen; je hebt hier met z’n twee√ęn genoeg aan!

Ingredi√ęnten

 • 6¬†meergranen boterhammen, geroosterd
 • Roomkaas
 • Paar schijfjes avocado
 • Paar plakjes gerookte zalm
 • Sla naar keuze (ik had veldsla)
 • Beetje zalmsalade (recept)
 • Knoflooksaus (recept)
 • Stukje komkommer, in dunne plakjes
 • Ca. 50 gr gekookte garnalen (groot of klein naar wens)
 • Olijfolie
 • ¬ľ rode ui, in dunne halve ringen
 • Beetje krabsalade (recept)
 • Truffelmayonaise
 • ¬ľ blikje tonijn op olie
 • 4 ansjovisfilets uit blik
 • Mayonaise
 • 2 sardientjes uit blik
 • 2 grote prikkers

Aan de slag!

 1. Bestrijk een boterham met roomkaas en beleg met avocado, gerookte zalm, sla en zalmsalade.
 2. Leg daar een boterham bovenop en bestrijk deze met knoflooksaus. Beleg met komkommer en garnalen.
 3. Weer een boterham erbovenop. Besprenkel deze met wat olijfolie en beleg met sla, rode ui en krabsalade.
 4. Boterham erbovenop. Bestrijk met truffelmayonaise en beleg met sla, tonijn en ansjovis.
 5. Boterham erbovenop. Bestrijk met mayonaise en beleg met komkommer, rode ui en sardientjes.
 6. Leg de laatste boterham erop, steek er twee prikkers in en snijd doormidden.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*