Supersimpele en snelle mac ’n cheese

Supersimpele en snelle mac ’n cheese

Niet zo goed voor je gezondheid, maar lekker! Comfort food to the max ūüôā Ik heb een aantal pastarecepten met kaas in de hoofdrol online staan, waaronder macaroni & cheese met meerdere soorten kaas en een krokant korstje. Mac ’n cheese is typisch Amerikaans en wordt daar¬†doorgaans gemaakt met elleboogjesmacaroni en iets wat voor cheddar moet doorgaan. In de V.S. kun je het zelfs kopen in een bekertje of kartonnen pak. Ik wil de samenstelling niet eens weten! ūüėČ Zoals gezegd: niet dat deze versie nou zo¬†gezond is hoor, integendeel. Ik heb hiervoor plakjes smeltkaas gebruikt. Je weet wel… die rubberachtige vierkante, bijna oranje,¬†plakjes die – inderdaad – voor cheddar moeten doorgaan. Per plakje bevat het nog geen kwart cheddar, en verder¬†enkel bijproducten. Maar goed, ik heb deze mac ’n cheese ook niet gemaakt voor mijn gezondheid. Ik had gewoon enorme zin in slecht, vet en zout comfort food en¬†zo’n pakje¬†met kaasplakjes had ik nog in huis omdat ik een keer een plakje nodig had voor een gewone hamburger.¬†Als je verder gezond en gevarieerd eet,¬†vind ik het¬†geen punt om af en toe iets slechts te eten. Mits je gezondheid (en/of dieet) het toelaat natuurlijk!

Ingredi√ęnten

 • 400 gr elleboogjesmacaroni
 • 450 gr (18 plakjes) smeltkaas
 • 150 ml melk
 • Snufje knoflookpoeder
 • Witte peper
 • Zout
 • Optioneel: 2 tl mosterd
 • Materialen: kookpan, vergiet, sauspannetje, garde, sudderplaatje

Aan de slag!

 1. Breng een ruime pan water aan de kook. Zodra het water kookt, voeg je de macaroni en wat zout toe. Kook volgens aanwijzingen op de verpakking gaar. Voor dit recept mag het best iets gaarder zijn dan beetgaar.
 2. Verwarm ondertussen op laag vuur de melk in een sauspannetje, bij voorkeur op een sudderplaatje. De melk moet heet zijn, maar niet koken. Breng op smaak met knoflookpoeder en peper. Zout is niet nodig, want de smeltkaas bevat al genoeg zout.
 3. Laat de plakjes kaas al roerend met een garde smelten in de melk. Optioneel kun je er ook nog wat mosterd doorroeren.
 4. Giet de macaroni af in een vergiet en schud het overtollige water eruit.
 5. Doe de macaroni terug in de pan en roer de kaas erdoor.

Andere pasta’s met kaas:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*